دوره 14، شماره 2 - ( تابستان 1401 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 33-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.AJUMS.REC.1399.786

Mohipour S, Afshari D, Nourollahi-darabad M, Shirali G A. Prevalence of low back pain and its predictor factors among office workers based on objective and subjective techniques. tkj 2022; 14 (2) :23-33
محی پور ساناز، افشاری داود، نوراللهی درآباد مریم، شیرالی غلامعباس. شیوع کمردرد و فاکتورهای مؤثر بر آن در کارکنان اداری بر مبنای تکنیک‌های عینی و ذهنی. فصلنامه علمی تخصصی طب کار. 1401; 14 (2) :23-33

دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ، maryam.nourollahi@gmail.com
مقدمه: اختلالات اسکلتی- عضلانی ناشی از کار، شایع­ترین و پرهزینه‌ترین معضل شغلی قابل‌پیشگیری است که کارکنان بخش‌های اداری از ناراحتی مرتبط به آن رنج می­برند. هدف مطالعه حاضر الف) بررسی شیوع کمردرد و ب) ارزیابی پیوسته پوسچر کمر کارکنان اداری با استفاده از تکنیک‌های عینی بود.
روش بررسی:  در مطالعه‌ی مقطعی حاضر 36 کارمند اداری یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی شرکت کردند.  شیوع کمردرد با استفاده از پرسشنامه نوردیک تعیین شد. زوایای پوسچر کمر با استفاده از دستگاه شیب‌سنج اندازه‌گیری شد..
نتایج: بیش از نیمی از افراد موردپژوهش کمردرد را گزارش کردند. بین سن، سابقه کار، ساعت کاری و جنسیت با اختلالات اسکلتی- عضلانی رابطه معناداری وجود داشت (05/0p<). میانگین حداکثر زاویه خمش کمر 72/13±41/35 بود و میانگین حداکثر زاویه انحراف کمر در صفحه فرونتال 2/3±86/9 بود. میانگین زوایای انحراف ناحیه کمر برای تمامی صدک­ها و صفحات موردبررسی بین مردان و زنان تفاوت معنی­دار داشته است؛ به‌طوری‌که در زنان بیش از مردان بوده است (05/0p<).
نتیجه­گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که پوسچرهای نامناسب و استاتیک کمر در بین کارکنان اداری وجود دارد که می‌توانند به‌عنوان عوامل خطر برای ایجاد کمردرد در نظر گرفته شوند. این یافته‌ها می‌تواند به توسعه دستورالعمل‌هایی در مورد اولویت‌بندی مداخلات ارگونومیک برای کاهش شیوع LBP در میان کارکنان اداری کمک کند.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ارگونومی
دریافت: 1401/4/5 | پذیرش: 1401/6/3 | انتشار: 1401/6/15