دوره 7، شماره 3 - ( فصلنامه علمی تخصصی طب کار یزد 1394 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 36-28 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jebelli B, Nabi bid hendi G, Hoveidi H, Mehrdadi N, Ghazanchaei E. Assessment of the Impact of Life Events on Low Back Pain in a Car Manufactory Staffs. tkj 2015; 7 (3) :28-36
جبلی بهشته، نبی بیدهندی غلامرضا، هویدی حسن، مهردادی ناصر، قازانچایی الهام. بررسی تاثیر رویدادهای زندگی بر کمردرد در کارکنان یک صنعت خودروسازی. فصلنامه علمی تخصصی طب کار. 1394; 7 (3) :28-36

بیمارستان مسیح دانشوری ، el_gh2008@yahoo.com

:از افراد بالغ حداقل یک بار در طول زندگی خود کمردرد را تجربه می‌کنند. مطالعات بسیاری نشان داده‌اند که جنبه‌های مختلف کار نظیر خصوصیات فیزیکی کار، شیوه زندگی و عوامل روانی- اجتماعی می‌توانند در بروز کمردرد نقش داشته باشند. به رغم تاثیرات اجتماعی و اقتصادی بسیار زیاد کمردرد، اطلاعات ما در مورد جنبه‌های مختلف آن بسیار ناچیز است؛ لذا هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر رویدادهای زندگی بر کمردرد شغلی در میان کارکنان خودروسازی می‌باشد.

: که یک پرسشنامه جامع در مورد اختلالات عضلانی- اسکلتی است و این اختلالات را از جنبه‌های مختلف مورد بررسی قرار می‌دهد، در یک کارخانه خودروسازی انجام گرفت. پس از جمع‌آوری داده‌ها برای توصیف داده‌ها از نرم‌افزار spssنتایج نتایج به دست آمده با استفاده از آزمون‌های آماری نشان داد که رویدادهای زندگی نظیر تضاد و کشمکش با همسر، تغییر محل کار، مشکلات مالی(001/0 =P)، تحصیلات(008/0 =P)، سیگار(013/0 =P) با کمردرد ارتباط معناداری دارد.

:

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: ارگونومی