دوره 7، شماره 2 - ( فصلنامه علمی تخصصی طب کار یزد 1394 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 73-64 | برگشت به فهرست نسخه ها

Halvani G, azad P, zakyan S, Soltani Gerdefaramarzi R, Kouhnavard B. Investigate the role of of Human Error in non-fatal accidents drivers the province of Yazd. tkj 2015; 7 (2) :64-73
حلوانی غلامحسین، ازاد پریسا، زکیان سولماز، سلطانی گردفرامرزی رضیه، کوهنورد بهرام. بررسی نقش خطاهای انسانی در حوادث غیر مرگبار رانندگان استان یزد. فصلنامه علمی تخصصی طب کار. 1394; 7 (2) :64-73

-دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ، bahramk2011@gmail.com
مقدمه: در پدید آمدن تصادف های رانندگی چهار عامل انسانی، جاده، وسیله نقلیه و محیط تاثیر گذارند. در این بین یکی از مهمترین آمارهای مورد توافق در مورد تصادفات و آسیب ها، نقش 90-70 درصدی عوامل انسانی در کلیه تصادفات است. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی نقش خطاهای انسانی در حوادث رانندگی در رانندگان پایانه بار استان یزد می باشد. مواد و روش ها: مطالعه یصورت توصیفی- تحلیلی در سال 1391 بر روی 300 نفر از رانندگان سیستم حمل و نقل پایانه بار شهر یزد بصورت تصادفی ساده انجام شد. ابزار پژوهش پرسشنامه دو قسمتی بود که در قسمت اول اطلاعات دموگرافیک و اطلاعات مربوط به رانندگی و در قسمت دیگر خطاهای انسانی با استفاده از پرسشنامه رفتار رانندگی (DBQ)تعیین شد. یافته ها: میزان تخلفات غیرعمد(میانگین 44/5) پایین بود که از روی بی دقتی وحواس پرتی ایجاد می شد و نشان دهنده ی فرهنگ خوب رانندگی در جامعه ی مورد مطالعه می باشد. ارتباط بین میزان لغزش ها و اشتباهات با میزان سرعت درهنگام رانندگی ارتباطی معنادار بود (03/0، 04/0P<). بین آیتم های سنی، سابقه کار، نوع گواهینامه، مقدار کیلومتر رانندگی در هفته و در سال، متوسط و حداکثر سرعت در رانندگی با میزان تخلفات، روابطی معنی دار پیدا شد. بحث و نتیجه گیری: نتیجه اصلی که از این مطالعه حاصل می گردد این است که تعداد زیادی از رانندگان ضرورتی برای ارتکاب تخلف از سوی خود نشان نمی دهند و اکثرا تخلفات بصورت غیر عمد و یا از روی بی دقتی ایجاد می شوند.
متن کامل [PDF 435 kb]   (1965 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ارگونومی
دریافت: 1393/6/2 | پذیرش: 1393/10/25 | انتشار: 1394/6/27