دوره 9، شماره 2 - ( مجله علمی تخصصی طب کار 1396 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 50-58 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dehghan H, Sourylaky M, Pourabdian S, Hasanzadeh A. Investigating the effect of various drinks on changes in HSSI, PESI and PSI indices in hot and dry laboratory conditions. tkj. 2017; 9 (2) :50-58
URL: http://tkj.ssu.ac.ir/article-1-735-fa.html
دهقان حبیب الله، سوری لکی محسن، پورعبدیان سیامک، حسن زاده اکبر. بررسی تاثیر نوشیدنی های مختلف بر تغییرات شاخص های نمره استرین حرارتی، ادراکی و فیزیولوژیکی در شرایط گرم و خشک آزمایشگاهی. فصلنامه علمی تخصصی طب کار. 1396; 9 (2) :50-58

URL: http://tkj.ssu.ac.ir/article-1-735-fa.html


دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، pourabdian@hlth.mui.ac.ir
چکیده:   (272 مشاهده)

مقدمه: آب و الکترولیت ها برای حفظ سلامتی و کارایی افراد در محیط های شغلی گرم ضروری می باشند. هدف از این مطالعه تعیین میزان تاثیر نوشیدنی های مختلف بر تغییرات  شاخص های نمره استرین حرارتی، ادراکی و فیزیولوژیکی در شرایط آزمایشگاهی می باشد.

روش بررسی: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی بر روی 13 نفر دانشجوی مرد در شرایط گرم خشک آزمایشگاهی(دمای40 درجه سانتی گراد، رطوبت 30 درصد) انجام شد. به افراد در 3 مرحله به مدت زمان 2 ساعت یکی از مداخله گرهای آب، آب و آبلیمو و شربت آبلیمو به مقدار 400 سی سی در 4 دفعه داده شد. از بدو مواجهه با گرما هر 10دقیقه یکبار شاخص های HSSI، PESI، PSI، ضربان قلب و دمای دهانی افراد اندازه گیری شد. از آزمون آنالیز واریانس با تکرار مشاهدات و آزمون تعقیبی جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.

نتایج: نتایج نشان داد که شاخص های نمره استرین حرارتی(P=<0/001)، استرین ادراکی (P=0/001) و استرین فیزیولوژیکی(P=<0/001)دارای تفاوت معنادار هنگام مصرف 3 مداخله گر بودند.

نتیجه گیری: مصرف نوشیدنی ها باعث حفظ شرایط نرمال در افراد تحت آزمایش گردید. مصرف شربت آبلیمو دارای بیشترین تاثیر در کاهش میانگین نمرات هر سه شاخص نسبت به آب و آبلیمو و آب بود.

واژه‌های کلیدی: نوشیدنی، HSSI، PESI، PSI، شرایط گرم و خشک
متن کامل [PDF 675 kb]   (111 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عوامل فیزیکی
دریافت: ۱۳۹۴/۱۱/۱۴ | پذیرش: ۱۳۹۵/۸/۳ | انتشار: ۱۳۹۶/۴/۲۷

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه طب کار می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Occupational Medicine Quarterly Journal

Designed & Developed by : Yektaweb