دوره 14، شماره 1 - ( بهار 1401 )                   جلد 14 شماره 1 صفحات 101-95 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: 0000


XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ، mojganpiry@yahoo.com
چکیده:   (872 مشاهده)
مقدمه: سرب فلزی سمی است که در پوسته زمین یافت می‏شود و به علت چگالی، شکل‌پذیری، مقاومت بالا و نقطه ذوب پایین، از 7000 سال پیش مورداستفاده بشر بوده است. استفاده وسیع از این فلز در صنعت، علاوه بر مواجهه شاغلین، منجر به آلودگی گسترده محیط‏‏‏زیست‏ و بروز مشکلات سلامت عمومی در بسیاری از نقاط جهان شده است. با توجه به گستردگی استفاده از سرب در مشاغل مختلف و اهمیت عوارض ناشی از آن، پایش بیولوژیک شاغلین دارای مواجهه با این ماده اهمیت خاصی در طب کار و سلامت شغلی کشورها داشته است، لذا در این مقاله، به مروری بر آخرین تغییرات دستورالعمل‏های پایش بیولوژیک شاغلین دارای مواجهه با سرب در بررسی‌های بدو استخدام، دوره‌ای و پایان کار می‌پردازیم.
روش بررسی:در این مطالعه باهدف بررسی مشاغل در معرض خطر و پیشگیری و کنترل عوارض ناشی از مواجهه با سرب در محیط‌های کاری، بانک‌های اطلاعاتی GoogleScholar, PubMed, Scopus از سال 1980 تا 2021 و همچنین دستورالعمل‌های
CDC, ACOEM, OSHA, WHO و ATSDR با روش جستجوی موضوعی بررسی شد.تعداد 4 مقاله و 11 دستورالعمل انتخاب و در نگارش این مقاله مورداستفاده قرار گرفت.

یافته‌ها: بررسی‌ها نشان داد که بسیاری از مشاغل ازجمله تولیدکننده‌های باتری‌های سربی اسیدی،مهمات،رنگ،لعاب سرامیکی و ... در معرض مواجهه با سرب و عوارض سلامتی ناشی از آن هستند.
نتیجه‌گیری: برای کنترل و پیشگیری از عوارض ناشی از مواجهه با سرب می‌بایست معاینات بدو استخدام و دوره‌ای طبق فواصل مشخص در تمامی کارگرانی که مواجهه شغلی با سرب‌دارند انجام گردد.
 
متن کامل [PDF 495 kb]   (329 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: طب کار
دریافت: 1401/1/29 | پذیرش: 1401/3/7 | انتشار: 1401/3/10
* نشانی نویسنده مسئول: یزد، مرکز تحقیقات بیماریهای ناشی از صنعت

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.