دوره 9، شماره 2 - ( فصلنامه علمی تخصصی طب کار یزد 1396 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 58-50 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، pourabdian@hlth.mui.ac.ir
چکیده:   (3603 مشاهده)

مقدمه: آب و الکترولیت ها برای حفظ سلامتی و کارایی افراد در محیط های شغلی گرم ضروری می باشند. هدف از این مطالعه تعیین میزان تاثیر نوشیدنی های مختلف بر تغییرات  شاخص های نمره استرین حرارتی، ادراکی و فیزیولوژیکی در شرایط آزمایشگاهی می باشد.

روش بررسی: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی بر روی 13 نفر دانشجوی مرد در شرایط گرم خشک آزمایشگاهی(دمای40 درجه سانتی گراد، رطوبت 30 درصد) انجام شد. به افراد در 3 مرحله به مدت زمان 2 ساعت یکی از مداخله گرهای آب، آب و آبلیمو و شربت آبلیمو به مقدار 400 سی سی در 4 دفعه داده شد. از بدو مواجهه با گرما هر 10دقیقه یکبار شاخص های HSSI، PESI، PSI، ضربان قلب و دمای دهانی افراد اندازه گیری شد. از آزمون آنالیز واریانس با تکرار مشاهدات و آزمون تعقیبی جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.

نتایج: نتایج نشان داد که شاخص های نمره استرین حرارتی(P=<0/001)، استرین ادراکی (P=0/001) و استرین فیزیولوژیکی(P=<0/001)دارای تفاوت معنادار هنگام مصرف 3 مداخله گر بودند.

نتیجه گیری: مصرف نوشیدنی ها باعث حفظ شرایط نرمال در افراد تحت آزمایش گردید. مصرف شربت آبلیمو دارای بیشترین تاثیر در کاهش میانگین نمرات هر سه شاخص نسبت به آب و آبلیمو و آب بود.

واژه‌های کلیدی: نوشیدنی، HSSI، PESI، PSI، شرایط گرم و خشک
متن کامل [PDF 675 kb]   (1098 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عوامل فیزیکی
دریافت: 1394/11/14 | پذیرش: 1395/8/3 | انتشار: 1396/4/27

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.