دوره 11، شماره 3 - ( فصلنامه علمی تخصصی طب کار یزد 1398 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 57-52 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ، m.esmailzadehkavaki@nkums.ac.ir
چکیده:   (1929 مشاهده)
چکیده :
زمینه و هدف: با توجه به اینکه ذرات معلق به عنوان یکی از آلاینده های اصلی هوای شهرها می باشند. از آنجا که جلوگیری از آلودگی بیشتر از حد استاندارد و مسائل اقتصادی و سلامت کارکنان و افراد درگیر محیط های سربسته خیلی اهمیت دارد ، گروه تحقیق برآن شد اثر فن کویل ها در پراکنش ذرات معلق و اثر آن بر آلودگی هوا در فضاهای آموزشی صورت گرفت.
روش بررسی: در این مطالعه با استفاده از دستگاه Haz Dust وNIOSH500 ذرات معلق در دو فصل بهار و تابستان و در 128 نقطه مورد اندازه گیری قرار گرفت.وسایل نمونه برداری در مرکز اتاق در ارتفاع یک نیم متری فیکس شد و با ایمپکتور 10 و 2.5 و فیلتر تفلونی مقادیر آلاینده از روی دستگاه قبل از روشن بودن فن کویل و بعد از روشن بودن قرائت گردید و با نرم افزار SPSS 19 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و مقدار p – value محاسبه و با حد استاندارد مقایسه شد.
یافته ها: میزان آلودگی در فضاهای آموزشی پایین تر از حد استاندارد بود و فن کویل ها در پراکندگی ذرات معلق PM10 تاثیر دارد ولی در کل فن کویل ها تاثیر محسوسی در پراکندگی ذرات در فضاهای آموزشی ندارند.
نتیجه: نتایج تحقیق نشان داد که غلظت ذرات در حدااکثر مواقع کمتر از حد استاندارد بوده و فن کویل تاثیری در میزان آلودگی فضاهای آموزشی ندارد.
واژه‌های کلیدی: "، آلودگی هوا"، "، PM10"، "، فضای آموزشی"، "، فن کویل"
متن کامل [PDF 675 kb]   (497 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (777 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عوامل شیمیایی
دریافت: 1397/11/29 | پذیرش: 1399/1/16 | انتشار: 1399/1/16

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.