دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، memarzadehtm961@mums.ac.ir
چکیده: (2322 مشاهده)
مقدمه: با توجه به گسترش ویروس کرونای جدید در سراسر جهان، محیطهای کاری نیز از این بیماری مصون نیستند. دستورالعملهای متعددی توسط سازمانهای بین المللی در خصوص مشاغل پرخطر و لزوم رعایت موازین بهداشتی در محیطهای کاری تهیه و ارائه گردیده است. با توجه به موارد زیاد بروز این بیماری در کشور، هدف ما از نگارش این مقاله مروری، بررسی و تحلیل مطالعات انجام شده در خصوص پیشگیری و کنترل بیماری کرونا در محیطهای کاری است.
روش بررسی: در این مطالعه با هدف بررسی عوامل خطر شغلی ابتلاء به بیماری کرونا، بانکهای اطلاعاتی Google Scholar, PubMed, Scopus از سال 2019 تا 2020 و همچنین دستورالعملهای CDC (Centers for Disease Control and Prevention)، NIOSH(National Institute for Occupational Safety and Health)، OSHA (Occupational Safety and Health Administration) و WHO (World Health Organization) با روش جستجوی موضوعی بررسی شد. تعداد 19 مقاله و 5 دستورالعمل انتخاب و در نگارش این مقاله مورد استفاده قرارگرفت.
یافتهها: بررسی ها نشان داد که بسیاری از مشاغل از جمله کارکنان مراکز بهداشتی درمانی، کارگران جمع آوری و دفع پسماند و کارکنان وسایل نقلیه عمومی در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند.
نتیجهگیری: تمام اجزای جامعه از جمله کارفرمایان، صاحبان کسب و کار، کارگران و کارمندان می بایست آمادگی کامل برای مبارزه با ویروس کرونا را داشته باشند، حتی اگر اپیدمی کرونا هنوز به آن کشور یا منطقه نرسیده باشد. این موضوع می تواند در کاهش روزهای کاری از دست رفته، غیبتهای کارکنان و جلوگیری از انتشار ویروس در سطح جامعه تاثیرگذار باشد.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
طب کار دریافت: 1398/12/21 | پذیرش: 1399/4/19 | انتشار: 1399/4/19
* نشانی نویسنده مسئول: خراسان رضوی، مشهد- میدان آزادی- پردیس دانشگاه - دانشکده پزشکی- گروه طب کار |