دوره 14، شماره 4 - ( فصلنامه علمی تخصصی طب کار یزد 1401 )                   جلد 14 شماره 4 صفحات 24-14 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MUK.REC.1397/256


XML English Abstract Print


معاونت بهداشت، امداد و درمان، نیروی انتظامی،تهران ، rasouljannaty@gmail.com
چکیده:   (352 مشاهده)
مقدمه: آمار نشان می‌دهد که حوادث شغلی صنعت ساخت‌وساز، از حیث کمی بالا می‌باشند. هم‌چنین درصد قابل‌توجهی از این حوادث در این صنعت، منجر به فوت می‌شوند. لذا در این مطالعه، پارامترهای تأثیرگذار بر علل رخداد حوادث شغلی صنعت ساخت‌وساز با استفاده از روش تلفیقی Fuzzy logic-AHP و نظریه پارتو در استان کردستان ارزیابی شد و تدابیر مدیریتی و مهندسی کاهش‌دهنده، تعیین شدند.
روش بررسی: در این مطالعه پارامترهای مؤثر در رخداد حوادث صنعت ساخت‌وساز شناسایی و پرسش‌نامه‌ای بر مبنای تحلیل سلسله مراتبی فازی طراحی و توزیع شد که توسط 83 نفر از متخصصان ایمنی و بهداشت حرفه‌ای استان کردستان ایران، تکمیل شد. سپس تحلیل داده‌ها بر اساس روش تلفیقی Fuzzy logic-AHP و نظریه پارتو صورت گرفت.
نتایج: در ارزیابی این مطالعه، از مجموعه‌ی هشت فاکتور موردنظر، شرایط ناایمن، تأثیرگذارترین فاکتور شناخته شد. هم‌چنین، از زیرفاکتورهای این شاخص، دو پارامتر فقدان داربست و تجهیزات ایمن کار در ارتفاع و فقدان نرده‌های حفاظتی در پرتگاه‌های موجود، دارای بیشترین اهمیت بودند.
نتیجه‌گیری: بر اساس این نتایج پیشنهاد می‌شود به‌منظور کاهش رخداد حوادث در این صنعت، اقدامات کنترلی در راستای ایجاد شرایط ایمن کار در ارتفاع، در اولویت قرار بگیرد. هم‌چنین توجه به پارامترهای تعیین‌شده توسط نظریه پارتو در هر فاکتور، می‌تواند به سهولت بیش از 80 درصد از علل رخداد حوادث شغلی این صنعت را کاهش بدهد. 
متن کامل [PDF 870 kb]   (177 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (271 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی و حوادث ناشی از کار
دریافت: 1401/9/27 | پذیرش: 1401/12/10 | انتشار: 1401/12/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.