Ethics code: A-11-1344-1
مرادی فریبا، صاحب الزمانی منصور، بحیرایی سعید، دانشجو حمید، سعیدعسکری سینا. اثرات انحرافات پا بر کمردرد مزمن غیراختصاصی: مروری بر مطالعات گذشته. فصلنامه علمی تخصصی طب کار. 1404; 17 (4) :80-92
URL: http://tkj.ssu.ac.ir/article-1-1332-fa.html
دانشگاه شهید باهنر کرمان ، faribamoradi@sport.uk.ac.ir
چکیده: (20 مشاهده)
مقدمه: کمردرد (Low back pain) یک مشکل رایج، پرهزینه و ناتوانکنندهای است که از شیوع بالایی در جامعه جهانی برخوردار است. اگرچه کمردرد می¬تواند توسط آسیب¬های حاد ایجاد شود، اختلالات بیومکانیکی نیز نشان داده شده است که باعث ایجاد کمردرد مزمن می-شود. هدف از این مطالعه، بررسی اثرات انحرافات پا بر کمردرد مزمن غیراختصاصی می¬باشد.
روش بررسی: این پژوهش مروری نظاممند با جستجوی مقالات منتشرشده بین سال¬های 2004 – 2024 در پایگاه¬های اطلاعاتی Pubmed Google Scholar, Medline, Scopus, و Embase انجام شد. برای جست و جو، از کلیدواژههایی مانند: Low Back Pain, Foot pronated, Pes planus, Flat Foot, Splay Foot supinated, Podiatric deviation, Pelvic tilt, Pes cavus ,Excessive pronation ,Hullux valgus, Foot” استفاده شده است.
نتایج: از میان 1314 مقاله بررسیشده، 88 مقاله مرتبط با معیارهای ورود شناسایی شد. پس از ارزیابی کیفیت مقالات با مقیاس PEDro، 15 مقاله که بررسی اثرات انحرافات پا بر کمردرد مزمن غیراختصاصی بررسی کرده بودند، انتخاب شدند که در این بین سه مقاله اثر Pes planus و هفت مقاله کف پای صاف و دو مقاله وضعیت و عملکرد پا و دو مقاله شست کج و یک مقاله انحراف استخوان پاشنه بر کمردرد موردبررسی قرار داده بودند.
نتیجهگیری: نتایج نشان می¬دهد انحرافات پا با تغییر در راه رفتن و طول پا میتواند تراز لگن را مختل کرده و به کمردرد منجر شود. پژوهشهای بیشتری برای تعریف دقیقتر تغییرات وضعیتی پا، ساختار، عملکرد و ارتباط آنها با تغییرات ساختاری، سینماتیکی و عصبی-عضلانی پروگزیمال موردنیاز است.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1403/7/22 | پذیرش: 1404/7/7 | انتشار: 1404/11/10
| * نشانی نویسنده مسئول: دانشگاه شهید باهنر کرمان |