دوره 5، شماره 3 - ( فصلنامه علمی تخصصی طب کار یزد 1392 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 114-95 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد-ایران ، dr.monat679@yahoo.com
چکیده:   (13902 مشاهده)
مقدمه: جوشکاری یکی از اجزاء مهم بسیاری از صنایع محسوب می‌گردد و انستیتو ملی ایمنی و سلامت کار برآورد کرده است که حداقل دو میلیون کارگر به عنوان جوشکار مشغول کار هستند؛ بنابراین شناخت مواجهات شغلی موجود در این صنعت و راه‌های کنترل آنها، جهت حفظ و ارتقاء سلامت جوشکاران، امری ضروری است. روش بررسی: این مقاله مروری شامل قسمت‌های مختلفی می‌باشد از جمله: تعریف و تاریخچه صنعت جوشکاری، آشنایی با انواع روش‌های جوشکاری، مواجهات شغلی در صنعت جوشکاری، بیماری‌های ناشی از مواجهات شغلی در این صنعت، روش‌های کنترل مخاطرات در صنعت جوشکاری و پایش سلامت جوشکاران. یافته‌ها: جوشکاران با عوامل آسیب‌رسان فیزیکی و شیمیایی متعددی مواجهه دارند و میزان مواجهات در روش‌های مختلف جوشکاری نیز متفاوت می‌باشد؛ از جمله این عوامل آسیب‌رسان می‌توان به گازها و فیوم‌ها، استرس حرارتی، سر و صدا، پرتوهای مختلف غیر‌یونیزان، مواجهات ارگونومیک و مخاطرات ایمنی اشاره کرد. با توجه به این مواجهات، جوشکاران در معرض خطر ابتلا به انواع بیماری‌های تنفسی از جمله رینیت، آسم، برونشیت مزمن و آمفیزم و غیره و بیماری‌های ناشی از عوامل آسیب‌رسان فیزیکی هستند. نتیجه‌گیری: پس از تعیین و شناسایی خطرات، می‌توان روش‌های مناسب کنترلی را بکار گرفت، از جمله جایگزینی، تهویه عمومی و موضعی، حفاظ‌گذاری، وسایل حفاظت فردی، پایش سلامت جوشکاران به طور دوره‌ای، آموزش جوشکاران و رعایت قوانین و استانداردها.
متن کامل [PDF 803 kb]   (19088 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: طب کار
دریافت: 1391/8/17 | پذیرش: 1392/8/21 | انتشار: 1392/8/21

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.