دوره 3، شماره 1 - ( فصلنامه علمی تخصصی طب کار یزد 1390 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 33-28 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی تهران- پردیس همت ، .sabermohammadi@gmail.com
چکیده:   (10440 مشاهده)
چکیده مقدمه: حوادث ناشی از کار سالانه هزاران کارگر را در سراسر دنیا و به ویژه کشورهای در حال توسعه درگیر می‌سازد که نتیجه آن از کارافتادگی نیروی کار و در نهایت تحمیل هزینه‌های سنگین به صنعت آن کشور می‌باشد. در این مطالعه بر آن شدیم تا الگوی بروز حوادث شغلی در کارگران معدن‌کار ایرانی را در کل و همچنین بر اساس برخی متغیرهای دموگرافیک بررسی کنیم. روش بررسی: پرونده پزشکی معدن‌کاران مشغول به کار در فاصله سال‌های 88-1382 در معادن ایران ارزیابی شده و سن، سابقه حادثه شغلی، منطقه آناتومیکی آسیب و الگوی حادثه شغلی در کارگران از پرونده استخراج شده و در زیر گروه سنی مورد تحلیل توصیفی قرار گرفت. یافته‌ها: طبق نتایج به دست آمده آسیبهای از نوع پیچ‌خوردگی و کوفتگی شایع ترین الگوی آسیب بود که پس از آن آسیب‌های از نوع شکستگی قرار داشتند. تفکیک الگوی آسیب در گروههای سنی 10 ساله به طور توصیفی اختلاف چشمگیری را نشان نداده و این اختلاف از الگوی معنی‌داری پیروی نمی‌کرد. نتیجه‌گیری: نتایج مطالعات داخلی و کشورهای توسعه یافته حاکی از وحدت نتایج در باب ترتیب شیوع الگوی عوارض با نتایج این مطالعه بود. این مطالعه نسبت به سایر مطالعات یافت شده با جزییات دقیق‌تر و کامل‌تری الگوی حوادث کاری را پیگیری کرده است.
متن کامل [PDF 169 kb]   (2170 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1390/11/29 | پذیرش: 1399/1/26 | انتشار: 1399/1/26

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.