دوره 9، شماره 3 - ( فصلنامه علمی تخصصی طب کار یزد 1396 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 57-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nazaripour abdehgah E, Jahangiri M, Halvani G, Mohammadzade M, Gharib R. Applying predictive risk index to identify and evaluate safety dangers in a steel industry. tkj 2017; 9 (3) :45-57
URL: http://tkj.ssu.ac.ir/article-1-740-fa.html
نظری پور آبدهگاه ابراهیم، جهانگیری مهدی، حلوانی غلامحسین، محمدزاده مرتضی، قریب رضا. به‌کارگیری شاخص پیش‌بینی کننده ریسک جهت شناسایی و ارزیابی خطرات ایمنی در یک صنعت فولاد. فصلنامه علمی تخصصی طب کار. 1396; 9 (3) :45-57

URL: http://tkj.ssu.ac.ir/article-1-740-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ، ebinazari92@gmail.com
چکیده:   (4062 مشاهده)
مقدمه: مدیریت ریسک قلب از سامانه‌های مدیریتی مرتبط با بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست به شمار رفته و با استفاده از آن ضمن شناسایی خطرات محیط کار، می‌توان نسبت به اولویت‌بندی اقدامات کاهش ریسک اقدام کرد و با تعیین میزان ارجحیت هر خطر، تصمیم‌گیرندگان می‌توانند در خصوص میزان تخصیص منابع موجود جهت مقابله با هر ریسک برنامه‌ریزی نمایند.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی خطرات موجود در یک صنعت فولاد با استفاده از شاخص پیش‌بینی کننده ریسک (PRI) شناسایی و ارزیابی شد. با استفاده از یک رابطه میانگین‌گیری هندسی شاخص ریسک برای هر خطر محاسبه شد و با استفاده از مدل میانگین متحرک MA(2) شاخص پیش‌بینی کننده ریسک تعریف گردید. سپس باهم‌افزایی رویدادهای به وقوع پیوسته و شاخص پیش‌بینی کننده ریسک گستره‌های عددی این شاخص بر اساس وجود یا عدم وجود رویداد در سه حالت ایمن، اخطار و اقدام مشخص‌شده و خطرات شناسایی‌شده بر اساس این سه حالت رتبه‌بندی شد.
نتایج: در میان 107 خطر شناسایی‌شده بالاترین امتیازات شاخص ریسک به خطر حریق (74/9) و خطر انفجار و پاشش ذوب بر روی افراد(83/7) اختصاص داشت. همچنین بیشترین فراوانی خطرات شناسایی شده به ایستگاه‌های کاری شارژ کوره (25 خطر)، نظارت و پایش کوره (14خطر) بوده و کمترین فراوانی خطرات شناسایی شده نیز به ترتیب مربوط به ایستگاه‌های کاری لجستیک و افزودن کمک‌ذوب، آنالیزگیری و سرباره گیری (یک خطر) تعلق داشت. ارزیابی خطرات نشان داد که بیشترین خطرات شناسایی شده (48 خطر) در ناحیه اقدام قرارگرفته و نیازمند اقدامات سریع می‌باشد.
نتیجه‌گیری: شناسایی و ارزیابی خطرات موجود در صنایع با استفاده از شاخص‌هایی چون شاخص پیش‌بینی کننده ریسک که کاربردی ساده و سریع داشته و برای چند منظور قابل‌استفاده است می‌تواند باعث کاهش دوباره‌کاری‌ها و بهره‌گیری بیشتر از زمان گردد.
 
متن کامل [PDF 726 kb]   (3436 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: ایمنی و حوادث ناشی از کار
دریافت: 1394/12/3 | پذیرش: 1395/10/13 | انتشار: 1396/8/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه طب کار می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Occupational Medicine Quarterly Journal

Designed & Developed by : Yektaweb