دوره 10، شماره 3 - ( فصلنامه علمی تخصصی طب کار یزد 1397 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 30-22 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) ، Alimahdad.am@gmail.com
چکیده:   (2924 مشاهده)

مقدمه: تعارض کار-خانواده به عنوان یکی از مهم­ ترین منابع فشار شغلی، به دلیل تاثیری که در بهزیستی کارکنان دارد، مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. بنابراین، هدف از پژوهش حاضر پیشگیری از ادراک تعارض کار- خانواده از طریق سلامت روانشناختی و مؤلفه­های آن بود.

روش بررسی: روش پژوهش حاضر با توجه به ماهیت موضوع و اهداف پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان ارگان­های دولتی یکی از شهرهای استان اصفهان بود که 202 نفر از آن­ها با روش تصادفی خوشه­ای انتخاب شدند. در این پژوهش از پرسشنامه­های تعارض کار- خانواده و سلامت روانشناختی محیط کار استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده­ها از روش همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام استفاده به عمل آمد.

نتایج: نتایج نشان داد که بین سلامت روانشناختی محیط کار و کلیه مؤلفه ­های آن با ادراک تعارض کار- خانواده رابطه منفی و معنادار وجود دارد و از بین مؤلفه­ های سلامت روانشناختی محیط کار دسترسی به پول 7/18 درصد از تغییرات مربوط به متغیر ملاک ( ادراک تعارض کار- خانواده) را پیش­ بینی می­کند.

نتیجه­گیری: یافته­ های پژوهش حاضر نشان داد که رابطه قوی بین 9 مولفه سلامت روانشناختی محیط کار با ادراک تعارض کار-خانواده وجود دارد، اما دسترسی به پول به عنوان یکی از این مولفه ها، قویترین پیش بین ادراک تعارض کار-خانواده بود. بنابراین، توجه به این مولفه های بسیار مهم از طرف مدیران سازمان ها و سیاستگزاران، می­توان ادراک تعارض کار خانواده را به عنوان یکی از مهمترین منابع استرس های شغلی کاهش داد.

متن کامل [PDF 688 kb]   (1014 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1277 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: طب کار
دریافت: 1396/11/19 | پذیرش: 1398/2/14 | انتشار: 1398/2/14

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.