جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای سیدمهدی

میرسعید عطارچی، محمد بابایی، سید محمد سیدمهدی،
دوره ۸، شماره ۳ - ( فصلنامه علمی تخصصی طب کار یزد ۱۳۹۵ )
چکیده

ارزیابی توانایی شاغل برای انجام کار بدون ایجاد خطر از نظر سلامتی و ایمنی برای خود و دیگران مفهوم ارزیابی تناسب شغلی می‌باشد. پنج شاخص اصلی: ظرفیت کارگر، ریسک سلامتی و ایمنی در شرایط کاری، شاخصهای اخلاقی، شاخصهای اقتصادی و شاخصهای قانونی و حقوقی برای پزشک سلامت شغلی باید در ارزیابی تناسب شغلی مد نظر قرار گیرد.

این مقاله مروری شامل بخش‌های مختلف ازجمله شاخص‌های ارزیابی تناسب شغلی، ریسک سلامتی و ایمنی، ظرفیت شاغل، شاخص‌های اخلاقی و قانونی، شاخص اقتصادی، ابزارهای ارزیابی، فرآیند تصمیم‌گیری، پیامدها و چالشها می‌باشد.

طبعاً برای ارزیابی هر کدام از شاخص‌های فوق باید ابزارهایی که حساسیت، ویژگی و هزینه اثر بخشی مناسبی داشته باشند، بکار گرفته شوند.

پیامدهای ناشی از ارزیابی تناسب شغلی می‌تواند در محدوده مناسب تا نامناسب قرارگیرد. تغییرات محیط کار یا ارتقاء و تعدیل شرایط کاری باید در ارزیابی تناسب شغلی مد نظر قرار گیرد. اما با تمام توضیحات ذکر شده در خیلی از موارد یک پزشک سلامت شغلی در تصمیم‌گیری برای تناسب شغلی دچار مشکل و چالش می‌شود و شاید نتواند اظهار نظر قاطع و دقیقی اعلام نماید که می‌تواند علت‌های مختلف از جمله عدم وجود ابزارها‌ و استانداردهای مناسب در این ارزیابی، تمارض شاغل به علت‌های مختلف، قوانین حاکم بر جامعه و غیره داشته باشد.


میر سعید عطارچی، سید محمد سیدمهدی،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( فصلنامه علمی تخصصی طب کار یزد ۱۳۹۷ )
چکیده

یکی از متغیرهای اصلی در ارزیابی تناسب شغلی، "خطر" بوده که با ارزیابی خطر احتمال بروز مشکلات پزشکی یا تشدید آنها در شغل فرد مورد بررسی قرار می گیرد. ارزیابی خطر فردی با مفهوم ذکر شده در مشاغل حساس از نظر ایمنی مانند خلبانی و رانندگی در ارزیابی تناسب شغلی از اهمیت ویژه ایی برخوردار می باشد. "ناتوانی پزشکی"  از وضعیتهای پزشکی می باشد که رخدداد آن در مشاغل حساس از نظر ایمنی می تواند باعث حوادث مرگبار برای شاغل، همکاران و مسافران را بدنبال داشته باشد. "ناتوانی پزشکی"  می تواند به علتهای مختلف مانند حوادث قلبی- عروقی، حوادث عروقی- مغزی، هایپوگلیسمی، تشنج و....رخ دهد. نقص های انسانی یا مهندسی می توانند باعث بروز حوادث مرگبار در مشاغل حساس از نظر ایمنی گردند. معمولاً علت یک دهم این حوادث مربوط به نقص های انسانی بوده و از این میزان نقص های انسانی، یک دهم منتسب به "ناتوانی پزشکی" می باشد. در واقع ۱۰۰/۱ نقص های منتج به حوادث شغلی مرگبار مربوط به "ناتوانی پزشکی"می باشد. میزان خطر قابل پذیرش جهت رخداد  "ناتوانی پزشکی" بر حسب علت و بیماری زمینه ایی منتج شده به "ناتوانی پزشکی" و برحسب شغل و شرایط کاری شاغل می تواند متفاوت باشد. بعلتهای مختلف میزان خطر قابل پذیرش برای رخداد "ناتوانی پزشکی" را نمی توان صفر در نظر گرفت.  ارزیابی و تعیین میزان خطر فردی شاغل جهت بروز "ناتوانی پزشکی" و مقایسه آن با میزان خطر قابل پذیرش در مشاغل حساس از نظر ایمنی یکی از موارد تعیین کننده در تصمیم گیری پزشکان سلامت شغلی برای ارزیابی تناسب شغلی فرد جهت اشتغال در مشاغل حساس از نظر ایمنی محسوب می گردد.
 
 
سیدمحمد سیدمهدی، میرسعید عطارچی،
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( فصلنامه علمی تخصصی طب کار یزد ۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: دیابت یک بیماری شایع در جهان و در کشور ما محسوب می گردد. عوارض هایپرگلیسمی می تواند در دراز مدت بر روی توانایی انجام کار اختلال ایجاد نماید. در دراز مدت هایپرگلیسمی مزمن یک خطر برای عملکرد شناختی محسوب می گردد. تصمیم سازی در مورد تناسب شغلی فرد دیابتی یکی از مقوله های مهم و پیچیده می باشد.
هدف: این پژوهش در نظر دارد با بررسی شواهد علمی، راهکارهای مناسبی جهت تصمیم گیری جامع تر برای ارزیابی تناسب شغلی این افراد ارائه نماید.
روش کار: در این مقاله مرروی آخرین منابع موجود و معتبرترین منابع بخصوص بانک‌های اطّلاعاتیScopus ،Science Direct ، Pub Med، Google Scholar، SID، وMagiran   مورد ارزیابی قرار گرفت و جنبه‌های مختلف ارزیابی تناسب شغلی در افراد دیابتی از منظر هایپر گلایسمی مورد تحلیل قرار گرفت.
بحث و نتیجه گیری: ارزیابی خطر فردی و توانایی های فرد دیابتی در مقایسه وظایف لاینفک شغل مورد نظر در ارزیابی تناسب شغلی مهم می باشد و از یک فرد دیابتی تا فرد دیگر مبتلا به دیابت برحسب خطرات فردی و شغلی تصمیمات می تواند متفاوت باشد. اکثر افراد دیابتی در بیشتر مشاغل می توانند اشتغال داشته و بهره وری و کارایی مناسبی داشته و وظایف خود را بصورت ایمن انجام دهند. در خیلی از موارد با، حمایت کارفرمایان و تعدیل شرایط محیط کار بیماران دیابتی می توانند به طور ایمن و با کارایی مناسب به کار خود ادامه دهند.
 


فاطمه نجاتی فر، میرسعید عطارچی، محمد مهدی سهرابی، سید محمد سیدمهدی،
دوره ۱۶، شماره ۴ - ( فصلنامه علمی تخصصی طب کار یزد ۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: کشف اتفاقی ترومبوسیتوپنی یک چالش پزشکی بوده و می‌تواند اهمیت بالینی اندک و یا نشانه یک بیماری جدی سیستم خونساز باشد. ما در این مقاله به نحوه برخورد با ترومبوسیتوپنی ایزوله اتفاقی کشف شده در معاینات سلامت شغلی پرداخته‌ایم.
روش بررسی: در این مطالعه جهت نحوه برخورد مناسب با ترومبوسیتوپنی کشف شده بطور اتفاقی در آزمایشات غربالگری به جستجوی پژوهش‌ها در پایگاه‌های اطلاعاتی معتبر مانند اسکوپوس، پابمد، گوگل اسکولار و غیره پرداخته‌ شده است.
نتایج: بطور کلی ترومبوسیتوپنی می‌تواند ناشی از کاهش تولید پلاکت، افزایش مصرف پلاکت و یا افزایش جداسازی پلاکت از سیستم گردش خون باشد. در برخورد با ترومبوسیتوپنی اخذ شرح حال، انجام معاینه فیزیکی و مطالعات آزمایشگاهی هدفمند می تواند بیمارانی که نیاز به مداخله فوری دارند را مشخص نماید. ترومبوسیتوپنی کاذب، مصرف دارو، ترومبوسیتوپنی مادرزادی، بیماری مزمن کبدی، ترومبوسیتوپنی توزیعی، کمبود همزمان اسید فولیک و ویتامین B۱۲، ترومبوسیتوپنیک ایمنی پورپورا، پورپورای ترومبوتیک ترومبوسیتوپنیک، عفونت‌های ویروسی و اختلالات خودایمنی سیستمیک از علل شایع ترومبوسیتوپنی محسوب می‌گردند.  ارزیابی خطر بروز خونریزی در این افراد نیز باید مدنظر قرار گیرد.
بحث: ترومبوسیتوپنی کشف شده در آزمایشات غربالگری یک یافته نسبتاٌ شایع بوده و دارای طیف وسیعی از علل است. یک رویکرد سیستماتیک برای شناسایی علل زمینه‌ای آن ضروری است. آگاهی از فهرست علل شایع خوش خیم ترومبوسیتوپنی ایزوله و علائم خطر این اختلال می‌تواند به یک پزشک سلامت شغلی کمک نماید تا افراد پرخطر را مشخص و اقدامات لازم را انجام دهد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه طب کار می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Occupational Medicine Quarterly Journal

Designed & Developed by : Yektaweb