جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای شمس قهفرخی

مهری شمس قهفرخی، محمدرضا قاسمی، فریده شمس قهفرخی،
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( فصلنامه علمی تخصصی طب کار یزد ۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: صاحب‌نظران شرایط فیزیکی محیط کار و فشار کار را از متغیرهای مهم مؤثر در رضایت شغلی می‌دانند. هدف از این مطالعه، بررسی رابطۀ شرایط فیزیکی محیط کار و فشار کار با رضایت شغلی است.
روش بررسی: این پژوهش، از لحاظ هدف، کاربردی و با توجه به ماهیت موضوع و اهداف آن، از نوع توصیفی - همبستگی است. جامعۀ آماری آن، تمام کارکنان یکی از شرکت‌های پتروشیمی عسلویه در سال ۱۳۹۹ و تعداد نمونه ۲۹۰ نفر، که به روش نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. در این مطالعه، مفهوم رضایت شغلی و اجزای تشکیل‌دهنده آن، از شاخصJob Descriptive Index، پرسش‌نامۀ رضامندی مینه‌سوتا (MSQ) و مدل ویژگی‌های شغلی (JCM) استخراج و برای سنجش متغیرهای شرایط فیزیکی محیط کار و فشار کاری از پرسشنامۀ محقق‌ساخته استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار SPSS و از روش‌های آماری توصیفی، نظیر جداول یک‌بعدی، میانگین و روش‌های استنباطی، نظیر تحلیل‌عاملی، ضریب همبستگی و رگرسیون بهره گرفته شد.
نتایج: میانگین نمرۀ رضایت شغلی ۰۴/۶۷، شرایط فیزیکی محیط کار ۶۹/۴۰ و فشار کار ۱۷/۶۰ است. همبستگی بین رضایت شغلی و شرایط فیزیکی محیط کار و فشار کاری، در سطح معنی‌داری ۰۱/۰ به ترتیب، معادل ۴۰۷/۰ و ۴۲۸/۰- است. ۴۹۶/۰R= و ۲۴۶/۰ R۲= محاسبه شد. ضریب رگرسیون نیز به ترتیب ۲۹۸/۰ و ۳۲۱/۰- است.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان می‌دهد نمرۀ رضایت شغلی بالا­تر از متوسط، شرایط فیزیکی محیط کار پائین‌تر از متوسط و فشار کار بالاتر از متوسط است. بین رضایت شغلی و شرایط فیزیکی محیط کار رابطۀ مستقیم و بین رضایت شغلی و فشار کار رابطه معکوس است.
واژه‌های کلیدی: رضایت شغلی، شرایط فیزیکی محیط کار، فشار کار

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه طب کار می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Occupational Medicine Quarterly Journal

Designed & Developed by : Yektaweb