جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای معاون سعیدی

میلاد محرمی، مریم معاون سعیدی، نسیم خواجویان،
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( فصلنامه علمی تخصصی طب کار یزد ۱۴۰۱ )
چکیده

اهداف: اختلالات تولید مثل به عنوان یکی از ده بیماری اصلی و آسیب های مرتبط با کار ذکر شده است و کار در حیطه ی مراقبت های بهداشتی ممکن است بر بارداری و عوارض آن موثر باشد.  هدف از این مطالعه مشاهده پیامدهای نامطلوب بارداری در بین کارکنان بهداشتی درمانی زن در رابطه بامخاطرات شغلی آنها می باشد.
مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی-تحلیلی به صورت گذشته نگردرطی سالهای ۱۳۹۹-۱۳۹۶ بامشارکت ۱۵۳ نفر از کارکنان بهداشتی درمانی زن دانشگاه علوم پزشکی گناباد که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده بودند،انجام شد. داده ها از طریق چک لیست از بین کارکنان زن جمع آوری شد. تحلیل داده ها با استفاده از روشهای آمار توصیفی، آزمون کای دو ومن ویتنی با spss(V۲۲) در سطح معنی داری کمتر از ۰۵/۰ انجام شد.

یافته ها: فراوانی عوارض بارداری در کارکنان زن ۹/۳۷ درصد بود. فراوانی زایمان زودرس ۸/۹%  ، سقط ۹/۳ %، وزن کم تولد ۵/۶%، محدودیت رشد داخل رحمی ۶/۴ %، لکه بینی و خونریزی ۵/۲۵ % و پره اکلامپسی ۲% گزارش شد. ارتباط معناداری بین برخی از خطرات شغلی مانند استرس(۰۴/۰p=)، مواجهه با گاز بیهوشی(۰۱۵/۰p=)، ایستادن طولانی مدت (۰۳۵/۰p=)، شیفت کاری (۰۳۹/۰p=)و محل کار (۰۱۲/۰p=)با عوارض بارداری وجود داشت. ارتباط بین مواجهه با گاز بیهوشی با زایمان زودرس(۰۱۵/۰p=)، ساعت کاری با وزن کم تولد (۰۱۳/۰p=)معنی دار بود .بین شیفت کاری(۰۳۹/۰p=)، ایستادن طولانی مدت (۰۳۵/۰p=)و محل کار (۰۱۲/۰p=)با لکه بینی و خونریزی ارتباط معناداری مشاهده شد.
نتیجه گیری:  مطالعه ما نشان داد که برخی از خصوصیات و خطرات شغلی کارکنان مراقبت های بهداشتی بر مادر و جنین تأثیر می گذارد و خطر برخی از عوارض بارداری را افزایش می دهد. بنابراین حمایت از کارکنان بهداشتی ودرمانی باردار در محیط کار و ارائه راهکارهای مناسب در این زمینه باید مورد توجه سازمان های ذیربط قرار گیردmouseout="msoCommentHide('_com_۱')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_۱','_com_۱')">[mg۱] .mouseout="msoCommentHide('_com_۲')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_۲','_com_۲')">[mg۲] mouseout="msoCommentHide('_com_۳')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_۳','_com_۳')">[mg۳] 

mouseout="msoCommentHide('_com_۱')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_۱','_com_۱')"> [mg۱]کلمات چکیده طبق نظر داور محترم افزایش یافت(طبق فرمت مجله چکیده حداکثر ۳۰۰ کلمه باشد)
mouseout="msoCommentHide('_com_۲')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_۲','_com_۲')"> [mg۲]
mouseout="msoCommentHide('_com_۳')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_۳','_com_۳')"> [mg۳]

نجمه قریبیان، مریم معاون سعیدی، نسیم خواجویان، محسن صاحبان ملکی،
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( فصلنامه علمی تخصصی طب کار یزد ۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: دانستن فاکتورهایی که منجر به رضایت شغلی می­شوند برای کارمندان و کارفرمایان حائز اهمیت می­باشد تا از این طریق محیط کار را بهبود ببخشند. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط رضایت‌مندی شغلی با شیوع علائم اسکلتی-عضلانی در کارکنان بیمارستان علامه بهلول گنابادی در سال ۱۴۰۰ می­باشد.
روش بررسی: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی است که بر روی ۱۰۷ نفر از کارکنان بیمارستان علامه بهلول گناباد در سال ۱۴۰۰ انجام شد. چک‌لیست اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه استاندارد نوردیک، پرسشنامه رضایت شغلی مینه‌سوتا برای جمع‌آوری داده‌ها استفاده شد. داده‌ها پس از گردآوری وارد نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۴ شد و بـا استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی مورد تفسیر قرار گرفت. سطح معنی‌داری برای همه تحلیل‌ها کمتر از ۰۵/۰ در نظر گرفته شد.
نتایج: میانگین سنی کل شرکت‌کنندگان ۴۵/۶ ±۱۰/۳۱ و میانگین نمره رضایت شغلی ۳۴/۱۰ ±۰۸/۵۵ بود که با توجه به پرسشنامه رضایت شغلی مینه‌سوتا ۴۸ نفر رضایت متوسط و ۵۹ نفر رضایت نامطلوب داشتند. بین علائم اسکلتی-عضلانی و رضایت شغلی ارتباط معناداری وجود نداشت اما بااین‌حال علائم اسکلتی-عضلانی در افراد با رضایت شغلی نامطلوب بیشتر بود.
نتیجه‌گیری: شیوع اختلالات اسکلتی عضلاتی و نارضایتی شغلی در کارکنان بیمارستان بالاست که می‌تواند در کاهش بازده کاری و ازکارافتادگی آن‌ها نقش مهمی داشته باشد. بنابراین با توجه به جایگاه ویژۀ کارکنان بیمارستان در سیستم نظام سلامت، اقداماتی برای بهبود وضعیت ارگونومی محل کار و رفع مشکلات روحی و روانی این افراد توصیه می‌شود.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه طب کار می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Occupational Medicine Quarterly Journal

Designed & Developed by : Yektaweb