جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای مهراب

غلامحسین حلوانی، زهرا ابراهیمی، نوید مهراب، حمیده میهن پور،
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( فصلنامه علمی تخصصی طب کار یزد ۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: حوادث خانگی به معنای سوانحی است که در خانه یا محیط اطراف آن روی می­دهد و دلیل اصلی مرگ و میر و معلولیت افراد بخصوص کودکان می­باشد. ارزیابی ریسک یک روش سازمان یافته جهت شناسایی، پیش بینی و تقلیل ریسک به یک سطح قابل قبول است. بنابراین هدف ما در این مطالعه، شناسایی و ارزیابی خطرات خانگی موجود در منازل شهر یزد برای کودکان زیر ۷ سال می باشد.
روش‌‌بررسی: در این مطالعه توصیفی تحلیلی، تعداد ۳۲۲ خانوار یزدی به روش خوشه­ای از مناطق مختلف شهر انتخاب شدند. داده­های مورد نظر با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته که روایی و پایایی آن توسط متخصصین سنجیده شد، جمع­آوری شد (۷۶۴/۰=α). پس از تکمیل پرسشنامه­ها، اطلاعات جمع­آوری­شده در نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ وارد شده و با در نظر گرفتن سطح اطمینان ۹۵ درصد آزمون های توصیفی، ANOVA و T-TEST مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
نتایج: بیشترین جراحات ایجاد شده توسط خطرات به ترتیب بریدگی، شکستگی/در رفتگی و کوفتگی با فراوانی ۱۷درصد، ۸/۱۴ درصد و ۶/۹ است. بیشترین کد ارزیابی ریسک متعلق به ریسک های جزئی با فراوانی ۷۶/۳۹ درصد می باشد و کمترین فراوانی برای ریسک­های بحرانی (۱۷/۳ درصد) می باشد. بین اکثر خطرات موجود در منازل با مناطق شهر یزد و نوع ساختمان ارتباط معنی­داری وجود داشت (p-value<۰,۰۵).
نتیجه‌‌گیری: یافته­های پژوهش حاضر اهمیت ارزیابی ریسک به روش کد ارزیابی ریسک را نشان می­دهد که با استفاده از آن می­توان به شناسایی و تعیین ریسک نسبی خطرات برای هر بخش منزل پرداخت و براساس اولویت به ارائه راه­کارهای پیشگیری­کننده و تدوین دستورالعمل­های تخصصی ایمنی اقدام نمود. همچنین با استفاده از آموزش­ و سیاست­گذاری­های مناسب برای نظارت بر رعایت و اجرای کامل الزامات قانونی در ساختمان­سازی حوادث خانگی و عوارض ناشی از آن­را کاهش داده و سبب ارتقای فرهنگ ایمنی و کیفیت زندگی خانواده ها شد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه طب کار می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Occupational Medicine Quarterly Journal

Designed & Developed by : Yektaweb