جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای نصری

اطهره نصری، بهشته جبلی، تورج نصرآبادی، هادی هادیزاده، الهام قازانچایی،
دوره ۷، شماره ۲ - ( فصلنامه علمی تخصصی طب کار یزد ۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: بنزن، تولوئن، اتیل بنزن و گزیلن (BTEX) از جمله ترکیبات آلی فرار با خصوصیات فیزیکی و شیمیایی مشابه میباشند . BTEX موجود در بنزین در اثر تبخیر بنزین وارد هوای پمپ بنزینها می شود و کارکنان پمپ بنزین در مواجهه با آن قرار میگیرند. .مهمترین هدف انجام این پروژه تعیین ریسک مواجهه شغلی با ترکیبات بنزن و تولوئن کارگران پمپ بنزینها ی منتخب شهر کرمان و محاسبه میزان کمی ریسک سرطانی و مخاطره غیرسرطانی این ترکیبات تعریف شده است. مواد و روش ها: نمونه های هوای تنفسی ۵۴ کارگر از ۶ پمپ بنزین (حاشیه شهر و مرکز شهر) در سه نوبت صبح، ظهر و شب (که در یکی از این سه زمان در هر پمپ بنزین تخلیه سوخت از نفتکش به مخزن جایگاه صورت می گرفت) توسط پمپ نمونه برداری جمع آوری گردیدند. این نمونه ها پس از انتقال به آزمایشگاه، به وسیله دستگاه گازکروماتوگرافی با دتکتور یونیزاسیون شعله ای تجزیه شدند نتایج: ریسک سرطانی کارگران در تماس با بنزن در محدوده ۲-۱۰×۱۱/۱_۴-۱۰×۲۲/۸ و مقدار کمی مخاطره غیر سرطانی برای بنزن، تولوئن ۱۳۴ _۸۳/۹ و ۶۹۹/۰_ ۲۱۷/ ۰ محاسبه گردیده است. نتیجه گیری: میانگین غلظت بنزن هوا بالاتر از حد مجاز پیشنهاد شده توسط کمیته فنی بهداشت حرفه ای کشور ( ۵/۰ پی پی ام یا ۱۶۰۰ میکروگرم بر مترمکعب) می باشد در حالیکه غلظت تولوئن کمتر از حد مجاز میباشد. همچنین میزان ریسک سرطانی بنزن در کارکنان پمپ بنزینهای مورد مطالعه نشان از ریسک بالای سرطان در این افراد میباشد
سید روح الله میری، احمد رضا زمانی، اطهره نصری، هادی هادیزاده گوکی،
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( فصلنامه علمی تخصصی طب کار یزد ۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: صدا یکی از مهم­ترین عوامل زیان‌آور در محیط کار محسوب می‌شود. آثار فیزیولوژیک صدا بر روی انسان به‌صورت تدریجی در دراز مدت بروز می‌کند. علی‌رغم پیشرفت‌های صنعتی مواجهه با صدای بیش‌ازحد مجاز کماکان یکی از معضلات بهداشتی کارگران در جهان می‌باشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی تأثیر صدا بر افت شنوایی کارگران صنعت فولاد بود.
روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع توصیفی - مقطعی طراحی و اجرا شد. جامعه مورد بررسی ۱۲۱ نفر از کارگران یک صنعت نورد فولاد بودند که ادیومتری ۵ ساله آنها از سال ۹۱ تا ۹۵ مورد مطالعه قرار گرفت. آزمون ادیومتری این کارگران در ۵ سال مورد مطالعه توسط یک دستگاه ادیومتر انجام شده بود. نتایج ادیومتری آن‌ها با رعایت اصول اخلاقی از پرونده پزشکی آن‌ها استخراج و مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS ویرایش ۲۱ صورت گرفت و جهت آنالیزهای آماری از آزمون‌های T-Test و Wilcoxon Signed Ranks Test استفاده شد.
نتایج: میانگین سنی شرکت‏کنندگان ۹۲/۴ ±  ۸۸/۳۸ سال و میانگین سابقه کاری ۵۷/۳ ± ۹۴/۱۰ سال بود. در این مطالعه، افزایش تدریجی میانگین آستانه شنوایی در فرکانس های مختلف در هر دو گوش از سال ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۵ دیده شد.
نتیجه‌گیری: صدا به‌عنوان یک عامل زیان‌آور در صنعت فولاد باعث افزایش تدریجی آستانه شنوایی در کارگران در معرض مواجهه می‌شود.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه طب کار می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Occupational Medicine Quarterly Journal

Designed & Developed by : Yektaweb