دکتر زیبا لوک زاده، مهندس فرشاد فروغینسب، مهندس بهزاد سرانجام، دکتر احمد شجاعالدینی، مهندس رضیه سلطانی،
دوره ۳، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۰ )
چکیده
چکیده
مقدمه: سر و صدا میتواند باعث کاهش شنوایی، وزوز گوش، افزایش فشار خون، افزایش حوادث شغلی و در نتیجه کاهش تولید شود. میزان تاثیر این عامل بر کاهش شنوایی بستگی به عواملی از جمله جنس، سن، طول مدت تماس با صدا دارد. با در نظر گرفتن این مطلب که دستگاههای به کاربرده شده در صنایع مختلف صداهایی را با شدت و فرکانس متفاوتی تولید میکنند، هدف ما در این پژوهش بررسی نقش صدا در صنعت کاشی بر وضعیت شنوایی میباشد.
روش بررسی: دراین مطالعه که به صورت مقطعیانجام شد ۳۷۲ کارگر کارخانه کاشی که در معرض صدایی با شدت بیش از ۸۵ دسیبل بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. پس از معاینه و تکمیل پرسشنامه، آزمون شنواییسنجی توسط ادیولوژیست برای هر فرد انجام شد، سپس دادهها با کمک نرمافزار SPSSمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد میانگین سن و سابقه کار افراد مورد بررسی به ترتیب ۹/۶ ± ۲/۳۲ و ۴/۶ ± ۵/۹ سالمیباشد. میانگین آستانه شنوایی برای هر کدام از گوشها، در فرکانس ۴۰۰۰ هرتز و سپس ۸۰۰۰ هرتز و همچنین در فرکانسهای زیرنسبت به فرکانسهای بم بیشتر از سایر فرکانسها بود. بین سن، سابقه کار و آستانه شنوایی (۰۰۱/۰>P) نیز ارتباط معنیداری مشاهده شد.
بحث و نتیجه گیری: در تماس با صدای موجود در صنعت کاشی میانگین آستانه شنوایی در فرکانسهای زیر به خصوص ۴۰۰۰ هرتز افزایشیافته که البته سن و سابقه کار نیز فاکتورهای تاثیرگذار میباشند،همچنین نتایج نشان میدهد در مواجهه با صدا،گوش چپ حساسیت بیشتری نسبت به گوش راست دارد.