جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای رضایت زناشویی

مهدی کریمیان زو، علی اکبر سلیمانیان، طیبه رحیمی پردنجانی،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۸-۱۳۹۷ )
چکیده


مقدمه: رضایت زناشویی یکی از مهمترین شاخص­های رضایت از زندگی است که بر سلامت روان و میزان رضایت از زندگی زوجین تأثیر می­گذارد. بنابراین شناسایی عوامل مؤثر بر رضایت زناشویی ضروری می­باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش تحمل نوبت­کاری و استرس شغلی به عنوان پیش بین­های رضایت زناشویی آتش نشانان شهر مشهد می­باشد.
روش­ بررسی: در این پژوهش توصیفی- همبستگی، جامعه آماری کلیه آتش­نشانان متأهل شهر مشهد در سال ۱۳۹۵ (۷۸۰ نفر) بودند. نمونه پژوهش ۲۵۸ آتش­نشان بودند که با استفاده از روش نمونه­گیری چند مرحله­ای، انتخاب شدند. شرکت کنندگان با استفاده از پرسشنامه­های زمینه یابی نوبتکاران (بارتون و همکاران، ۱۹۹۵)، استرس شغلی رایس، ۱۹۹۲) و رضایت زناشویی (اُلسون، ۱۹۸۹) مورد سنجش قرار گرفتند. برای تحلیل داده­ها، از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون با روش مرحله ای با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ استفاده شد.
نتایج: یافته­ها نشان داد، ضریب همبستگی تحمل نوبت­کاری (۶۲۹/۰ =r) و استرس شغلی (۶۹۵/۰- =r) با رضایت زناشویی معنی دار می­باشد (۰۰۰۱/۰< P). تحلیل رگرسیون با روش مرحله ای نشان داد که به ترتیب متغیر­های استرس شغلی و تحمل نوبت­کاری می­توانند رضایت زناشویی آتش­نشانان را پیش بینی کنند (۵۱۴/۰R۲=، ۰۰۰۱/۰>P).
نتیجه گیری: نتایج پژوهش حاضر اهمیت استرس شغلی و تحمل نوبتکاری را به عنوان پیش بین­های رضایت زناشویی آتش نشانان نشان داد. بنابراین توصیه می­شود با فراهم ساختن شرایط لازم برای کاهش استرس شغلی و افزایش تحمل نوبتکاری آتش نشانان، رضایت زناشویی و به دنبال آن کارایی و احساس رضایت از زندگی آنان افزایش یابد.

 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه طب کار می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Occupational Medicine Quarterly Journal

Designed & Developed by : Yektaweb