جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای سروصدا

دکتر غلامرضا پوریعقوب، دکتر خسرو صادق نیت حقیقی ، دکتر فرشید سبزعلیان،
دوره ۱، شماره ۱ - ( ۹-۱۳۸۸ )
چکیده

چکیده: مقدمه: سروصدا به عنوان شایعترین آلایندۀ محیط های صنعتی علاوه بر ایجاد افت شنوایی، روی سیستم های دیگر بدن نیز می تواند اثر نامطلوب داشته باشد. مدارک متعددی به نفع تأثیر سروصدا بر روی سیستم قلبی عروقی در مطالعات به دست آمده است. یکی از راههای کاهش مواجهه با سروصدا استفاده از وسایل فردی حفاظت شنوایی می باشد. بطور تئوریک کنترل مواجهه با وسایل حفاظت فردی احتمالاً اثرات قلبی عروقی مواجهه با صدا را نیز کنترل می نماید. البته مطالعه خاصی در مورد این اثر وسایل حفاظت فردی صورت نگرفته است. در این مطالعه اثر استفاده از وسایل حفاظت فردی شنوایی در محیط پر سروصدا بر روی فشار خون دیاستولیک، سیستولیک و تعداد ضربان قلب ارزیابی شده است. روش بررسی: ‌طی یک مطالعه مداخله ای با تعداد نمونه ۳۰ نفرکارگر که حداقل ۸ ساعت در محل کار با سروصدای بالاتر از dB ۸۵ مواجهه داشتند ارزیابی شد. در ابتدا فشار خون و تعداد ضربان قلب آنها بعد از ۵ دقیقه نشستن در محل کار بین ساعات۱۱-۱۰ صبح در سه نوبت با رعایت شرایط استاندارد گرفته شد. پس ازآن ضمن توصیه به استفاده از گوشی و آموزشهای لازم در این زمینه، تمامی کارگران از نظر استفاده از گوشی تحت نظر قرار گرفتند. در حین استفاده از گوشی در طول ۲ هفته مجدداً فشار خون و ضربان قلب کارگران اندازه گیری شد. یافته‌ها: میانگین فشار خون سیستولیک بعد از استفاده از گوشی mmHg ۷۰/۵ کاهش یافت (۰۰۴۰/۰= (P. میانگین فشار خون دیاستولی بعد از استفاده از گوشی به میزان mmHg۱۳/۲ کاهش یافت (۰۵/۰=p ). اختلاف میانگین تعداد ضربان قلب قبل (۵۵/۷۰) و حین استفاده از گوشی (۸۱/۶۹) از نظرآماری معنی دار نبود (۶۳۵/۰=p ). نتیجه‌گیری: اختلاف مشاهده شده در فشار خون افراد با اینکه شاید از نظر بالینی اهمیت چندانی نداشته باشد، ولی از نظر آماری معنی دار بود.بنابراین توصیه به استفاده از وسایل حفاظت فردی در محیط های پرسروصدا علاوه بر کاهش اثر سروصدا برسیستم شنوایی، اثر این مواجهه شغلی را بر سیستم قلبی – عروقی نیز کاهش می دهد که می تواند از نظر بالینی اهمیت قابل توجه داشته باشد.
دکتر زیبا لوک زاده، مهندس فرشاد فروغی‌نسب، مهندس بهزاد سرانجام، دکتر احمد شجاع‌الدینی، مهندس رضیه سلطانی،
دوره ۳، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۰ )
چکیده

چکیده مقدمه: سر و صدا می‌تواند باعث کاهش شنوایی، وزوز گوش، افزایش فشار خون، افزایش حوادث شغلی و در نتیجه کاهش تولید شود. میزان تاثیر این عامل بر کاهش شنوایی بستگی به عواملی از جمله جنس، سن، طول مدت تماس با صدا دارد. با در نظر گرفتن این مطلب که دستگاه‌های به کاربرده شده در صنایع مختلف صداهایی را با شدت و فرکانس متفاوتی تولید می‏کنند، هدف ما در این پژوهش بررسی نقش صدا در صنعت کاشی بر وضعیت شنوایی می‌باشد. روش بررسی: دراین مطالعه که به صورت مقطعی‌انجام شد‌ ۳۷۲ کارگر کارخانه کاشی که در معرض صدایی با شدت بیش از ۸۵ دسی‌بل بودند، مورد بررسی قرار ‌گرفتند. پس از معاینه و تکمیل پرسشنامه، آزمون شنوایی‌سنجی توسط ادیولوژیست برای هر فرد انجام شد، ‌سپس داده‌ها با کمک نرم‌افزار SPSSمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: نتایج نشان داد میانگین سن و سابقه کار افراد مورد بررسی به ترتیب ۹/۶ ± ۲/۳۲ و ۴/۶ ± ۵/۹ سالمی‌باشد. میانگین آستانه شنوایی برای هر کدام از گوش‌ها، در فرکا‌نس ۴۰۰۰ هرتز ‌و سپس ۸۰۰۰ هرتز و همچنین در فرکانس‌های زیرنسبت به فرکانس‏های بم بیشتر از سایر فرکانس‌ها بود. بین سن، سابقه کار و آستانه شنوایی (۰۰۱/۰>P) نیز ارتباط معنی‌داری مشاهده شد. بحث و نتیجه گیری: در تماس با صدای موجود در صنعت کاشی میانگین آستانه شنوایی در فرکانس‌های زیر به خصوص ۴۰۰۰ هرتز افزایشیافته که البته سن و سابقه کار نیز فاکتورهای تاثیرگذار می‏باشند،همچنین نتایج نشان می‏دهد در مواجهه با صدا،گوش چپ حساسیت بیشتری نسبت به گوش راست دارد.
مرضیه نورانی، محمد رضا منظم، بابک فضلی، رضیه سلطانی گردفرامرزی،
دوره ۸، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: صدا یکی از مهم‌ترین عوامل فیزیکی محیط کار است بطوری‌که سلامت جسم و روان افراد در معرض عوارض متعددی قراردارد. از این رو حذف یا کنترل آن در محیط‌های صنعتی پر سروصدا ضروری می‌باشد. دستگاه دیامپلس ساب به عنوان یکی از مهم‌ترین منابع تولید صوت در خط ساب صنایع تولید گرانیت می‌باشد. از این رو این مطالعه در نظر دارد با استفاده از روش محفظه‌سازی در شرکت گرانیت بهسرام کاشان بتواند صدای این دستگاه را کنترل و کاهش دهد.

روش بررسی: با توجه به تولید صدای بالای دستگاه دیامپلس، در این مطالعه مداخله‌ای از روش محصورسازی با محفظه‌ای نیمه‌محصور استفاده شد. پس از اندازه‌گیری و آنالیز صدا، افت مورد نیاز تعیین شد. محفظه کاربردی به ابعاد m۳۵/۱×۵۵/۱×۸/۱بوده که از قسمت پشت دارای دریچه بازدید و از قسمت جلو دارای دریچه‌ای جهت دسترسی به کلیدهای کنترلی می‌باشد. محفظه پیشنهاد شده از جنس فولاد گالوانیزه و زنگ نزن به ضخامتmm ۵۵/۰ و چگالی kg/m۲ ۶ با پوشش پشم شیشه با ضخامت ۲ اینچ است.

نتایج: میزان تراز صدا قبل از محفظه‌سازی ۶۳/۹۳ دسی‌بل و پس از محفظه‌سازی ۹۱/۸۶ دسی‌بل گردید. با توجه به مقادیر اندازه‌گیری شده قبل و بعد از نصب محفظه و محاسبات مربوطه مقدار متوسط کاهش صدا در فرکانس‌های مختلف ۷۲/۵ دسی‌بل بدست آمد.

نتیجه گیری: با توجه به میزان صدای کاهش یافته پیشنهاد می‌گردد استفاده از روش‌های کنترل مهندسی (محفظه‌سازی) در صنایع مشابه می‌تواند میزان مواجهه افراد با صدای بالاتر از حد مجاز را کاهش دهد.


غلامرضا پوریعقوب، رامین مهرداد، فرزانه چاووشی،
دوره ۹، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: مواجهه با سروصدای بلند می‌تواند موجب افت شنوایی گردد. یکی از نگرانی‌ها در مطالعات مداخله‌ای بر روی اثرات سروصدا، افت شنوایی ناشی از این مداخله در داوطلبین است. در یک مطالعه‌ مداخله‌ای که جهت بررسی اثر مواجهه با سروصدا بر روی سیستم قلبی عروقی داشتیم، نتایج ادیومتری‌های قبل و بعد از مواجهه را از این نظر مورد بررسی قرار دادیم. روش بررسی: در یک مطالعه کارآزمایی بالینی، تعداد ۱۰۰ نفر مرد جوان سالم،۲۰ تا ۴۰ ساله به‌صورت داوطلبانه با اعلام فراخوان وارد مطالعه شدند. داوطلبین به‌مدت ۳۰ دقیقه در معرض صدای بلند با شدت ۹۰ دسی‌بل قرار گرفتند. قبل و بعد از مواجهه در شرایط یکسان از کلیه داوطلبان ادیومتری بعمل آمد. یافته‌ها: میانگین متوسط آستانه شنوایی (PTA) هر ۱۰۰ نفر داوطلب در گوش راست به میزان ۰,۷۲ دسی‌بل و درگوش چپ ۰.۴۴ دسی‌بل کاهش داشت. میانگین آستانه شنوایی گوش چپ درهرکدام از فرکانس های ۲۵۰، ۵۰۰، ۳۰۰۰، ۴۰۰۰ و ۸۰۰۰ هرتز بعد از مواجهه افزایش داشته و در بقیه فرکانس‌های گوش راست و چپ بعد از مواجهه کاهش داشت. نتیجه‌گیری: ارزیابی نتایج مطالعه ما نشان می‌دهد بدنبال مواجهات کوتاه‌مدت با شدت‌های حدود ۹۰ دسی‌بل در مطالعات مداخله‌ای، تغییرات آستانه شنوایی که از نظر بالینی اهمیت داشته باشد رخ نمی‌دهد.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه طب کار می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Occupational Medicine Quarterly Journal

Designed & Developed by : Yektaweb