جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای شاخص دمای ترگویسان

محمد جواد جعفری، سحر نورلویی، لیلا امیدی، سهیلا خداکریم، داوود بشاش، محمد باقر عبداللهی،
دوره ۷، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: بیماری‌های مرتبط با گرما از مشکلات شایع در بسیاری از صنایع است. استرس گرمایی سبب تغییر در میزان ترشح و غلظت برخی از هورمون‌های پلاسما می‌گردد. مطالعه‌ حاضر با هدف بررسی تاثیر استرس گرمایی بر غلظت هورمون‌های تیروکسین() و تری یدوتیرونین() شاغلین در یک صنعت ریخته‌گری انجام یافت.

روش بررسی: این مطالعه‌ مقطعی با مشارکت ۳۵ نفر از شاغلین یک صنعت ریخته‌گری در تابستان ۱۳۹۲ انجام گردید. جهت بررسی آثار حاد و مزمن گرما بر غلظت هورمون‌های تیروئیدی، ۱۰ سی‌سی نمونه‌ خون از شاغلین گرفته شد و آنالیز آن با روش کیت ELISA انجام یافت. پارامترهای محیطی در اواسط ماه مرداد در ۷ ایستگاه کاری اندازه‌گیری شد. جهت تعیین ارتباط میان داده‌های قبل و بعد از مواجهه، از آزمون T زوجی و ویل کاکس استفاده گردید.

نتایج: شاخص دمای تر گویسان(WBGT) در ایستگاه‌های مورد مطالعه، ۳۵ درجه‌ سانتی‌گراد و میانگین دمای خشک و تابشی در این محیط ۵۳/۴۰ و ۶±۵/۴۷ درجه‌ سانتی‌گراد بود. نتایج این بررسی نشان داد که مواجهه‌ حاد با گرما سبب کاهش معنی‌دار
(P<۰,۰۰۱) غلظت هورمون‌های تیروکسین و تری یدوتیرونین در شاغلین گروه مورد گردید. همبستگی بالایی میان غلظت هورمون‌های تیروئیدی شاغلین در گروه مورد و شاخص WBGT و دمای هوا(ta) گزارش شد.

نتیجه‌گیری: مواجهه‌ حاد با گرما سبب کاهش غلظت هورمون‌های تیروکسین‌ و تری یدوتیرونین در شاغلین می‌گردد. تغییر در غلظت هورمون تری یدوتیرونین می‌تواند به عنوان یکی از شاخص‌های استرین گرمایی مطرح باشد.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه طب کار می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Occupational Medicine Quarterly Journal

Designed & Developed by : Yektaweb