جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای عوارض

محمدحسین داوری، امیرهوشنگ مهرپرور، مهرداد مستغاثی، مریم بهاءلو، مهناز پورشفیعی،
دوره ۴، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۱ )
چکیده

مقدمه: نوبت‏کاری باعث به وجود آمدن عوارض بسیاری بر سلامت می‌شود که مهم‌ترین علت ایجاد این عوارض اختلال در ریتم سیرکادین می‌باشد. نوع الگوی نوبت‏کاری از نظر رو به جلو یا عقب بودن آن و یا طول هر دوره نوبت‏کاری بر شدت این عوارض موثر می‌باشند. هدف از این مطالعه بررسی و مقایسه عوارض دو الگوی نوبت‏کاری در صنعت کاشی بر سلامتی می‌باشد. روش بررسی: این مطالعه مقطعی در زمستان ۱۳۹۰ بر روی ۲۰۳ کارگر نوبت‏کار شاغل در دو کارخانه کاشی استان یزد با الگوهای متفاوت نوبت‏کاری، گروه یک با الگوی رو به جلو و کوتاه مدت (۲صبح۲عصر۲شب) و گروه دو با الگوی رو به عقب و طولانی مدت (۶شب۶عصر۶صبح)، انجام شد. ابزار جمع‌آوری اطلاعات، پرسشنامه حاوی اطلاعات کاری و پزشکی کارگران شامل معاینه فیزیکی و انجام آزمایشات بیوشیمیایی بود. یافته‌ها: شیوع علائم قلبی و فشار خون بالا در گروه یک به طور معناداری پایین‌تر از گروه دو بود. اختلاف در مصرف سیگار، وجود چاقی و شیوع قند خون ناشتای بالا در دو گروه، از نظر آماری معنادار نبودند. علائم در‌گیری دستگاه گوارش در دو گروه نشان‌دهنده وجود اختلاف معنادار در شیوع سوءهاضمه، نفخ شکم، سوزش سردل و یبوست می‌باشد. درد مفاصل و گرفتگی عضلانی نیز در گروه یک به طور معناداری کمتر از گروه دو بود. نتیجه‌گیری:با توجه به شیوع بیشتر علائم بیماری‌های قلبی، اسکلتی- عضلانی و گوارشی در گروه دارای نوبت‌کاری رو به عقب نسبت به گروه رو به جلو، این گروه بیشتر در معرض ابتلا به این دسته از بیماری‌ها هستند.


مرجان فیروزه، امیر کاوسی دولانفر، ساجده حسن زاده،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: پرسشنامۀ اصلاح شده یوروکوئست جهت ارزیابی اثرات عصبی و روانی ناشی از مواجهه با حلال آلی استفاده می‌شود. این مطالعه با هدف ترجمه، اعتبار سنجی و اعتمادیابی پرسشنامه یوروکوئست اصلاح شده به منظور کاربردپذیری آن در ایران انجام شده است.
روش‌بررسی: این مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی بر روی۲۰۶ نفر از کارگران صنایع رنگ و نساجی اجرا شد. پرسشنامۀ یوروکوئست اصلاح شده به روش استاندارد ترجمه- باز ترجمه به زبان فارسی، ترجمه و برای بررسی روایی محتوایی، روایی همگرا، سازگاری درونی و تکرارپذیری پرسشنامه، به ترتیب از شاخص CVI، ضریب همبستگی پیرسون، ضریب آلفای کرونباخ و بازآزمایی استفاده شد. برای بررسی روایی همگرا، نتایج حاصل از پرسشنامه، با نتایج آزمون خلاصه معاینه وضعیت روانی (MMSE) و پرسشنامۀ چند بعدی خستگی (MFI) مورد مقایسه قرار گرفت.
نتایج: بررسی همبستگی بین پرسشنامۀ یوروکوئست اصلاح شده با آزمون MMSE و پرسشنامۀ MFI به ترتیب مقادیر ضرایب همبستگی پیرسون۸۶/۰- و ۶۵/۰ را نشان داد که بیانگر همبستگی معنی‌دار زیاد معکوس بین این پرسشنامه با آزمون MMSE (۰۰۱/۰>P و همبستگی متوسط مستقیم با پرسشنامۀ MFI (۰۰۱/۰> (Pاست. در بررسی شاخص روایی محتوا (CVI) و ضریب همبستگی درون‌گروهی (ICC) به ترتیب مقادیر ۷۹/۰ و ۹۲/۰ به دست آمد، که قابل قبول بود. ضریب آلفای کرونباخ پرسشنامۀ نهایی (۸۴/۰ ) محاسبه شد.
نتیجه‌گیری: نسخۀ فارسی پرسشنامۀ یوروکوئست اصلاح شده ابزاری کارا برای ارزیابی اثرات عصبی و روانی ناشی از مواجهه با حلال آلی در کارگران ایرانی است.


محمدحسین دهقانی، علی اصغر خوشرو،
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: در بیماران تحت عمل جراحی کمر که عمل جراحی آن‌ها به صورت پرون انجام می‌شود، بررسی عوارض اکستوباسیون در تغییر وضعیت بیماران از حالت پرون به سوپاین نیاز به بررسی دارد. هدف از انجام این مطالعه، مقایسه اکستوباسیون بیماران در وضعیت پرون در برابر سوپاین در شاغلین تحت عمل جراحی دیسک کمر می باشد.
روش بررسی: مطالعه حاضر، مطالعه کار آزمایی بالینی یک سوکور می باشد که ۶۰ بیمار کاندید عمل جراحی الکتیو دیسک کمر، وارد مطالعه شدند و به‌صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند (هر گروه ۳۰ نفر). تمام بیماران ابتدا در وضعیت پرون تحت عمل جراحی قرار گرفتند. بعد از پایان جراحی و قطع گازهای بیهوشی (زمان )،  بیماران به دو گروه پرون و سوپاین تقسیم گردیدند. از زمان  تا زمان اکستوباسیون؛ ضربان قلب، فشارخون سیستولیک و دیاستولیک، فشار متوسط شریانی، میزان  Spo۲، شدت سرفه و عوارض ثانویه پس از اکستوباسیون نظیر لارنگواسپاسم و نگه‌داشتن نفس درهر دو گروه اندازه‌گیری و ثبت شد.
نتایج: دو گروه از نظر متغیرهای دموگرافیک (سن، جنس، قد و وزن) اختلاف معنی‌داری نداشتند(۰,۰۵<P). نتایج نشان داد که در تمامی متغیرهای موردبررسی، گروه سوپاین از مقادیر بالاتری در مقایسه با گروه پرون برخوردار بود. اختلاف معنی‌دار از نظر فشار اکسیژن بین دو گروه وجود داشت و موقعیت گروه پرون مناسب‌تر از سوپاین بود(۰,۰۲=P). بروز سرفه نیز در گروه سوپاین شیوع بالاتری از از گروه پرون داشت و اختلاف مشاهده‌شده معنی‌دار بود(P=۰,۰۰۱).
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج این مطالعه، حفظ حالت پرون بعد از جراحی دیسک کمر جهت اکستوباسیون سبب می‌شود تا بیمار کمتر تحت تاثیر تغییر موقعیت قرار گیرد و از نظر سرفه و میزان فشار اکسیژن در موقعیت مناسب‌تری باشد. پیشنهاد می‌شود اکستوباسیون بیماران تحت عمل در موقعیت پرون، در همان وضعیت انجام شود تا بیمار کمتر تحت تاثیر عوارض جابجایی موقعیت از پرون به سوپاین قرار گیرد.
 
میلاد محرمی، مریم معاون سعیدی، نسیم خواجویان،
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۱ )
چکیده

اهداف: اختلالات تولید مثل به عنوان یکی از ده بیماری اصلی و آسیب های مرتبط با کار ذکر شده است و کار در حیطه ی مراقبت های بهداشتی ممکن است بر بارداری و عوارض آن موثر باشد.  هدف از این مطالعه مشاهده پیامدهای نامطلوب بارداری در بین کارکنان بهداشتی درمانی زن در رابطه بامخاطرات شغلی آنها می باشد.
مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی-تحلیلی به صورت گذشته نگردرطی سالهای ۱۳۹۹-۱۳۹۶ بامشارکت ۱۵۳ نفر از کارکنان بهداشتی درمانی زن دانشگاه علوم پزشکی گناباد که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده بودند،انجام شد. داده ها از طریق چک لیست از بین کارکنان زن جمع آوری شد. تحلیل داده ها با استفاده از روشهای آمار توصیفی، آزمون کای دو ومن ویتنی با spss(V۲۲) در سطح معنی داری کمتر از ۰۵/۰ انجام شد.

یافته ها: فراوانی عوارض بارداری در کارکنان زن ۹/۳۷ درصد بود. فراوانی زایمان زودرس ۸/۹%  ، سقط ۹/۳ %، وزن کم تولد ۵/۶%، محدودیت رشد داخل رحمی ۶/۴ %، لکه بینی و خونریزی ۵/۲۵ % و پره اکلامپسی ۲% گزارش شد. ارتباط معناداری بین برخی از خطرات شغلی مانند استرس(۰۴/۰p=)، مواجهه با گاز بیهوشی(۰۱۵/۰p=)، ایستادن طولانی مدت (۰۳۵/۰p=)، شیفت کاری (۰۳۹/۰p=)و محل کار (۰۱۲/۰p=)با عوارض بارداری وجود داشت. ارتباط بین مواجهه با گاز بیهوشی با زایمان زودرس(۰۱۵/۰p=)، ساعت کاری با وزن کم تولد (۰۱۳/۰p=)معنی دار بود .بین شیفت کاری(۰۳۹/۰p=)، ایستادن طولانی مدت (۰۳۵/۰p=)و محل کار (۰۱۲/۰p=)با لکه بینی و خونریزی ارتباط معناداری مشاهده شد.
نتیجه گیری:  مطالعه ما نشان داد که برخی از خصوصیات و خطرات شغلی کارکنان مراقبت های بهداشتی بر مادر و جنین تأثیر می گذارد و خطر برخی از عوارض بارداری را افزایش می دهد. بنابراین حمایت از کارکنان بهداشتی ودرمانی باردار در محیط کار و ارائه راهکارهای مناسب در این زمینه باید مورد توجه سازمان های ذیربط قرار گیردmouseout="msoCommentHide('_com_۱')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_۱','_com_۱')">[mg۱] .mouseout="msoCommentHide('_com_۲')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_۲','_com_۲')">[mg۲] mouseout="msoCommentHide('_com_۳')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_۳','_com_۳')">[mg۳] 

mouseout="msoCommentHide('_com_۱')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_۱','_com_۱')"> [mg۱]کلمات چکیده طبق نظر داور محترم افزایش یافت(طبق فرمت مجله چکیده حداکثر ۳۰۰ کلمه باشد)
mouseout="msoCommentHide('_com_۲')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_۲','_com_۲')"> [mg۲]
mouseout="msoCommentHide('_com_۳')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_۳','_com_۳')"> [mg۳]


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه طب کار می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Occupational Medicine Quarterly Journal

Designed & Developed by : Yektaweb