جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای مدیریت ریسک

محمد زارع زاده، محمد صادق ابوالحسنی، سیما اسلامی، الهه سالاری خواه، فرزانه باقری، ابراهیم سلمانی،
دوره ۵، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: ریسک یا خطر همان تهدید ناشی از رویداد یا اقدامی است که به طور نامطلوبی توانایی یک سازمان را در دستیابی به اهدافش تحت تاثیر قرار می‌دهد. در واقع مدیریت ریسک عبارتست از فرایند شناسایی، ارزیابی و کنترل ریسک‌های اتفاقی بالقوه‌ای که مشخصاً پیشامدهای ممکن آن خسارت یا عدم تغییر در وضع موجود ‌باشد. این پژوهش با هدف شناسایی وضعیت مدیریت خطر در بیمارستان شهید دکتر رهنمون انجام شد. روش بررسی: این مطالعه مقطعی توصیفی روی پرستاران بیمارستان شهید رهنمون انجام شد. گردآوری داده‌ها بر اساس پرسشنامه و به طور سرشماری در اختیار کلیه پرستاران به تعداد۲۵۰ نفر قرار گرفت. این پرسشنامه ۶ متغیر میزان شناخت کارکنان از مدیریت ریسک، وضعیت سامان‌دهی مدیریت ریسک، وضعیت سیاست‌ها ورویه‌ها، وضعیت آموزش مدیریت ریسک، جایگاه مدیریت ریسک و نظارت بر تحلیل، ارزیابی و کنترل ریسک را در ۴۵ سوال در مقیاس لیکرت ۵ گزینه‌ای مورد بررسی قرار داد و داده‌ها نیز در نرم‌افزار Excel آنالیز شدند. یافته‌ها: میزان شناخت کارکنان از مدیریت ریسک امتیاز ۱۸/۰±۴/۲، وضعیت سامان‌دهی مدیریت ریسک امتیاز ۱۳/۰±۲۷/۲، وضعیت سیاست‌ها و رویه‌ها امتیاز۰۲/۰±۱۷/۲، وضعیت آموزش مدیریت ریسک امتیاز ۰۴/۰±۱۸/۲، جایگاه مدیریت ریسک امتیاز ۰۸/۰±۶۵/۲، نظارت بر تحلیل، ارزیابی و کنترل ریسک امتیاز ۰۵/۰±۷۹/۲ را به خود اختصاص داد. نتیجه‌گیری: با توجه به امتیازات به دست آمده در حیطه ۶ مولفه‌ مدیریت ریسک، وضعیت کلی مدیریت ریسک در بیمارستان شهید رهنمون یزد در حد ضعیف ارزیابی گردید. به نظر می‌رسد نظام حاکمیت بالینی، تدوین برنامه‌های آموزشی،اتخاذ خط‌مشی‌ها و روش‌های اجرایی و استقرار برنامه‌های نظارتی در راستای جاری سازی مدیریت ریسک باید به صورت جدی در بیمارستان‌ها دنبال شود.
محمد زارع زاده، حسن جعفری، مهرداد رهائی،
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: امروزه توجه به فرصت‌ها و تهدیدهای موجود در عرصه خدمات بهداشت و درمان به‌خصوص در بیمارستان ها شناسایی و ارزیابی ریسک‌های موجود، بسیار حائز اهمیت می‌باشد. مدیریت ریسک در بیمارستان برنامه‌ای برای کاهش وقوع و شیوع حوادث قابل‌پیشگیری است و در محیط بیمارستان به لحاظ اقتصادی، انسانی و اخلاقی از اهمیت زیادی برخوردار است. این پژوهش باهدف ارزیابی و اولویت‌بندی ریسک‌های ایمنی و بهداشت حرفه‌ای پرسنل بیمارستان شهید صدوقی یزد در سال ۱۳۹۸ انجام شد.
روش بررسی: پژوهش حاضر توصیفی- مقطعی می‌باشد. در این تحقیق در قدم اول ریسک‌های اصلی در بخش‌های بالینی، آزمایشگاه، تأسیسات، رادیولوژی و اداری شناسایی‌شده و بر اساس منطقFMEA برای هر ریسک سه شاخص شدت، احتمال، آسیب‌پذیری مشخص گردید.سپس معیارهای اولویت‌بندی تعیین گردیده و با استفاده از ANP نسبت به اولویت‌بندی ریسک‌ها اقدام گردید.
یافته‌ها: با توجه به نظر خبرگان بیماری عفونی با ریسک ۸۶/۰ در بخش بالینی، استنشاق بخار مواد شیمیایی با ریسک ۱۷/۱ در آزمایشگاه، اشعه دستگاه با ریسک ۶۴/۰ در تصویربرداری، بیماری عفونی با ریسک ۳۳/۰ و ۳/۱ به ترتبت اولویت اول در بخش اداری و تأسیسات بودند.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که مدیریت بیمارستان باید در خصوص کنترل بیماری‌های عفونی برنامه‌های مدیریتی خاص را با رویکرد سلامت پرسنل پیش بگیرد و اقدامات کنترلی در رابطه با ریسک‌های در اولویت تنظیم شود. تفاوت اعداد ریسک به‌دست‌آمده بیانگر اولویت‌های مختلف  اجرای برنامه‌های مدیریت ریسک در هر یک از بخش‌های بیمارستان شهید صدوقی بود.
 
روح الله فلاح مدواری، نوید زنده دل، حمیدرضا ترکیان، آفرین اخوان، محمدرضا خواجه امینیان،
دوره ۱۶، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: توجه به نقش کلیدی جرثقیل بوم خشک زنجیری در پروژه‌های سنگین صنعتی مانند صنعت فولاد ، شناسایی و مدیریت ریسک‌های شغلی مرتبط با آن ضروری است. این مطالعه با هدف شناسایی، ارزیابی، و مدیریت خطرات شغلی مرتبط با جرثقیل بوم خشک زنجیری در پروژه پلنت اکسیژن فولاد آلیاژی یزد با استفاده از تکنیک  Hazard Identification(HAZID)و ارائه راهکارهای کنترلی برای کاهش سطح ریسک انجام شد.
روش بررسی‌: این مطالعه توصیفی و با استفاده از تکنیک HAZID انجام شده است. جامعه آماری شامل ۵۰ نفر از اپراتورها، مدیران، و کارشناسان پروژه بود که اطلاعات موردنیاز از طریق مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته و کارگاه‌های HAZID گردآوری شد. خطرات شناسایی‌شده در سه دسته فنی، محیطی و انسانی طبقه‌بندی و با استفاده از تکنیک مذکور شناسایی و ارزیابی شدند. اقدامات کنترلی برای کاهش ریسک های غیرقابل قبول و نامطلوب نیز پیشنهاد و اجرا گردید.
نتایج:  از میان خطرات شناسایی‌شده، ۴۰% خطرات فنی، ۳۰% خطرات محیطی و ۳۰% خطرات انسانی بودند. نقص در سیستم‌های هیدرولیک، خرابی بوم و ناکارآمدی تجهیزات ایمنی از مهم‌ترین خطرات فنی بودند. در بخش خطرات محیطی، برخورد با خطوط برق فشار قوی و شرایط جوی نامساعد به‌عنوان خطرات بحرانی شناسایی شدند. در خطرات انسانی، استفاده از اپراتورهای غیرمجاز و عدم آگاهی از اصول ایمنی از عوامل کلیدی بودند. پس از اعمال اقدامات کنترلی شامل نصب سیستم‌های هشداردهنده، اجرای آموزش‌های تخصصی و نگهداری پیشگیرانه تجهیزات، ارزیابی مجدد نشان داد که ریسک‌های غیرقابل‌قبول به صفر کاهش یافته و تعداد خطرات کم‌ریسک افزایش یافته است.
نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که پس از اجرای اقدامات کنترلی، سطح ریسک به‌طور قابل‌توجهی کاهش یافت. به‌کارگیری تکنیک HAZID  در پروژه‌های صنعتی مشابه می‌تواند با شناسایی دقیق خطرات و ارائه راهکارهای پیشگیرانه، ایمنی را ارتقا داده و از وقوع حوادث جلوگیری کند.
 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه طب کار می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Occupational Medicine Quarterly Journal

Designed & Developed by : Yektaweb