دکتر ویدا زراوشانی، آقای مهدی صفری،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۰ )
چکیده
نزدیک به دو سال است که جهان با یک بحران مشترک بهعنوان کووید ۱۹ روبرو شده است . در این میان خسارت و هزینههای بسیار متنوع و گوناگونی متحمل دولتها شده و آسیب به سرمایههای انسانی و از بین رفتن افراد متخصص در کادر بهداشت و درمان یکی از هزینههای جبرانناپذیر سیستمهای بهداشتی در تمام دولتها است. با توجه به تغییر شرایط جوامع در طول این بحران ، سیستمهای بهداشت و درمان و افراد متخصص در دورههای زمانی خاص درگیر خطرات شغلی ویژه شدند که مواجهه کادر درمان با این خطرات در بیمارستانها منجر به وقوع حوادث فرصتطلب متعددی شد . بررسی و مطالعه حوادث فرصتطلب میتواند به شناسایی کانونها و منابع خطرات شغلی کادر درمان کمک نموده و موجب مدیریت مناسب ریسکهای مرتبط با حوادث مذکور گردد . این مقاله قصد دارد توجه پژوهشگران را به حوادث فرصتطلب در دوران همهگیری کووید ۱۹بهعنوان یک بحران جهانی در بیمارستانها ، جلب نماید .
طاهره بلوچی بیدختی، رسول سلیمانی مقدم،
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۱ )
چکیده
مقدمه:کرونا ویروس خانواده بزرگی از ویروسهااند که ممکن باعث عفونتهای تنفسی شوند. اخیراً همهگیری بیماری کرونا ویروس جدید(کووید-۱۹) منجر به ایجاد اضطراب زیادی در سراسر جهان شده است. با توجه به اینکه کارکنان اورژانس پیش بیمارستانی و اورژانس بیمارستانی اولین کسانیاند که در خط اول مبارزه و در معرض آلودگی با ویروس کووید-۱۹ هستند، هدف از انجام این مطالعه بررسی میزان اضطراب پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی و اورژانس بیمارستانی شهر بیرجند در همهگیری کووید-۱۹ میباشد.
روش بررسی:در این مطالعه توصیفی-مقطعی۲۷۰ نفر از پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی و اورژانس بیمارستانی، بهصورت سرشماری در سال ۱۴۰۰وارد مطالعه شدند. ابزار جمعآوری اطلاعات در این مطالعه شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و مقیاس اضطراب کرونا ویروس (CDAS) بود. تجزیهوتحلیل اطلاعات با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه ۲۱ و آزمونهای آماری توصیفی و استنباطی صورت گرفت.
یافته ها:میانگین نمره علائم روانی پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی (۶۵/۲۰)، بالاتر از پرسنل اورژانس بیمارستانی (۷۸/۱۷) بود. همچنین میانگین نمره علائم جسمانی پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی(۰۹/۱۶)، بالاتر از پرسنل اورژانس بیمارستانی(۷۳/۱۷) به دست آمد. بین پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی و اورژانس بیمارستانی ازنظر میانگین اضطراب تفاوت معنیدار وجود داشت(۰۰۱/۰ >P).
نتیجه گیری:بر اساس نتایج مطالعه ارائهشده و تلفات ناشی از این بیماری در کارکنان مراقبتهای بهداشتی-درمانی به دلیل قرارگیری در خط اول مقابله با بیماری کووید-۱۹پیشنهاد میشود سیاستگزاران سلامت اقدامات لازم را جهت کاهش اضطراب کادر درمانی بیندیشند.