دوره 13، شماره 3 - ( فصلنامه علمی تخصصی طب کار یزد 1400 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 76-67 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: ۳۵۹۳۳
Ethics code: IR.UMSHA.REC.1399.984

Moradi Tamadon T, heydari B, Mortezapour Soufiani A, babamiri M. Investigation of Effort-Reward Imbalance Model as predictor of Counterproductive Work Behaviors. tkj 2021; 13 (3) :67-76
مرادی تمدن تهمینه، حیدری بهاره، مرتضی پور صوفیانی علیرضا، بابامیری محمد. بررسی مدل عدم توازن تلاش-پاداش به‌عنوان پیش‌بین رفتارهای ضدبهره‌وری. فصلنامه علمی تخصصی طب کار. 1400; 13 (3) :67-76

دانشگاه علوم پزشکی همدان ، mohammad.babamiri@yahoo.com
مقدمه: امروزه رفتارهای ضد بهره‌وری شیوع زیادی در سازمان‌ها پیداکرده است و مدیران کارآمد همواره در پی دستیابی به راهکاری مناسب و کاربردی برای کاهش این دسته رفتارها در سازمان خود می‌باشند. با توجه به اهمیت موضوع، پژوهش حاضر با هدف بررسی عدم توازن تلاش و پاداش به‌عنوان پیش‌بین رفتارهای ضد بهره‌وری انجام‌گرفته است.
روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع مقطعی است. جامعه موردنظر در پژوهش حاضر تمامی پرستاران شاغل در بیمارستان‌های دولتی شهر همدان بودند که بر اساس روش نمونه‌گیری تصادفی ساده تعداد 320 نفر به‌عنوان نمونه پژوهش حاضر انتخاب شدند. ابزارهای مورداستفاده در این تحقیق پرسشنامه عدم توازن تلاش- پاداش و پرسشنامه رفتارهای ضد بهره‌وری بودند. تحلیل داده­ها با استفاده از روش همبستگی و تحلیل رگرسیون و با استفاده از نرم‌افزار SPSS18 انجام شد.
یافته­ها: نتایج نشان داد که مدل عدم توازن تلاش-پاداش در سطح معناداری 05/0 قادر به پیش‌بینی رفتارهای ضد بهره‌وری فردی در پرستاران است (036/0P =). در بین متغیرهای موردبررسی متغیر پاداش قادر به پیش‌بینی رفتارهای ضد بهره‌وری فردی (179/0-β= و 006/0P =) و سازمانی (171/0-β= و 009/0P=) و متغیر تعهد افراطی قادر به پیش‌بینی رفتارهای ضدبهره‌وری فردی (145/0β= و 05/0P =) است. طبق نتایج مدل عدم توازن تلاش-پاداش نتوانست رفتارهای ضدبهره‌وری سازمانی را پیش‌بینی کند.
نتیجه­گیری: بر اساس نتایج می‌توان چنین نتیجه‌گیری کرد که استرس شغلی عامل مهمی در بروز رفتارهای ضد بهره‌وری در پرسنل است و می‌توان از مؤلفه‌های مدل بکار رفته در این پژوهش در جهت کاهش بروز این رفتارها در بین پرستاران استفاده کرد.

متن کامل [PDF 903 kb]   (367 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (587 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ارگونومی
دریافت: 1400/4/2 | پذیرش: 1400/9/20 | انتشار: 1400/9/20