دوره 3، شماره 3 - ( فصلنامه طب کار 1390 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 39-45 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Vahdani manesh M, Abolhasannejad V, Moasheri N, Ketabi D. Effect of Milk Drinking on the Level of Liver Enzymes among Workers of Paint Manufacturing Industry . tkj. 2012; 3 (3) :39-45
URL: http://tkj.ssu.ac.ir/article-1-35-fa.html
وحدانی‌منش محمدعلی، ابوالحسن‌ن‍ژاد وحیده، معاشری نرگس، کتابی‌یزدی دامون. تاثیر تغذیه با شیر بر سطح آنزیم‌های کبدی کارگران یک صنعت رنگ‌سازی. فصلنامه علمی تخصصی طب کار. 1390; 3 (3) :39-45

URL: http://tkj.ssu.ac.ir/article-1-35-fa.html


هیأت علمی دانشکده بهداشت و مرکز تحقیقات سلامت خانواده و محیط دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند ، v.abolhasannejad@bums.ac.ir
چکیده:   (8384 مشاهده)
چکیده مقدمه: مطالعات اپیدمیولوژیک متعددی مسمومیت کبدی در نتیجه مواجهه مزمن با حلال‌های آلی آروماتیک و تاثیر آنها بر ترانس‌آمینازهای کبدی را نشان می‌دهند. در این مطالعه اثر مداخله‌ای تغذیه با شیر بر سطح آنزیم‌های کبدی کارگران یک صنعت رنگ‌سازی مورد ارزیابی قرار گرفته است. روش بررسی: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی قبل و بعد بوده و تعداد 162 نفر از کارگران یک صنعت رنگ‌سازی که در مواجهه مزمن با حلال‌های آلی آروماتیک بنزن، تولوئن و زایلن بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات دموگرافیک با استفاده از پرسشنامه جمع‌آوری و سطح آنزیم‌های کبدی ALT وAST با انجام آزمایش خون در کارگران مورد مطالعه، اندازه‌گیری گردید. تغذیه 200 میلی‌لیتر شیر به صورت روزانه برای کارگران به عنوان عامل مداخله آغاز و پس از یک سال مجددا سطح آنزیم‌های کبدی مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: میانگین سنی افراد مورد پژوهش، 84/8±5/31 سال و میانگین شاخص توده بدنی، 04/3±24 کیلوگرم بر مترمربع بود. سنجش میزان تراکم حلال‌های آلی آروماتیک در هوای سالن تولید رنگ نشان داد که کارگران با این حلال‌ها در سطح بیش از حد مجاز مواجهه دارند. سطح آنزیم‌های کبدی کارگران مورد مطالعه بعد از یک سال مصرف 200 میلی لیتر شیر به صورت روزانه به طور معنی‌داری (001/0 P) کاهش یافت. نتیجه‌گیری: با توجه به این که مصرف شیر در کاهش سطح آنزیم‌های کبدی کارگرانی که به صورت مزمن در معرض حلال‌های آلی آروماتیک بوده‌اند تاثیرگذار بوده، بنابراین مصرف شیر می‌تواند نقش موثری در جلوگیری از بروز یا کاهش ضایعات کبدی افراد در معرض خطر داشته باشد.
متن کامل [PDF 116 kb]   (1428 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۰/۱۱/۲۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه طب کار می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Occupational Medicine Quarterly Journal

Designed & Developed by : Yektaweb