دوره 5، شماره 3 - ( فصلنامه علمی تخصصی طب کار یزد 1392 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 57-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghaneian M, Morovvati Sharif Abad M, Ehrampoosh M, Haj Hosseini M. Prevalence of symptoms of sick building syndrome and its associated factors in intensive care nurses in Kerman University of medical sciences educational hospitals. tkj 2013; 5 (3) :49-57
قانعیان محمدتقی، مروتی شریف آباد محمدعلی، احرام پوش محمدحسن، حاج حسینی مهدی. بررسی فراوانی علائم سندرم ساختمان بیمار و برخی عوامل مرتبط با آن در پرستاران بخش‌های مراقبت ویژه بیمارستان‌های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمان. فصلنامه علمی تخصصی طب کار. 1392; 5 (3) :49-57

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
مقدمه: یکی از بیماری‌های‌ مرتبط با کیفیت هوای داخل ساختمان که علائمی نظیر سر‌درد، سر‌گیجه، تهوع، ‌سرفه و عطسه، تحریک مخاط چشم، گلو، بینی و التهاب و خارش ‌پوست ‌را به همراه دارد، سندرم ساختمان ‌بیمار است. هدف از انجام این مطالعه بررسی فراو‌انی علائم این سندرم و برخی عوامل مرتبط با آن در پرستاران بخش‌های مراقبت ویژه بیمارستان‌های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمان است. روش بررسی: این تحقیق یک مطالعه توصیفی مقطعی بود. کلیه پرستاران بخش‌های مراقبت ویژه که حاضر به همکاری در تحقیق بودند به صورت سر‌شماری به مطالعه وارد شدند. در این پژوهش برای تعیین فراوانی سندرم مورد نظر از پرسشنامه استانداردMM040EA مرتبط با سندرم ساختمان بیمار و کیفیت هوای داخل ساختمان استفاده شد و داده‌های استخراج شده از پرسشنامه‌ها با استفاده از آزمون آماری مجذور کای و ANOVA تحلیل گردید. یافته‌ها: فراوانی برخی علائم سندرم‌ شامل عدم تمرکز (2/60%)، سردرد و خستگی (3/58%)، خشکی و قرمزی پوست (3/57%) و سوزش چشم با (5/48%) از سایر علائم شایع‌تر بود فروانی سندرم با سن، جنس، سابقه کار و شرایط کاری پرستاران ارتباط نداشت و عوامل محیطی موثر بر بروز سندرم، شامل سر و صدا و بوی نامطبوع محیط کار(05/0P<) بود. نتیجه‌گیری: با توجه به فراوانی بالای علائم سندرم ساختمان بیمار در پرستاران و ارتباط آن با عوامل محیطی سر و صدا و بوی نامطبوع محیط کار، توجه بیشتر به بهبود شرایط محیطی نظیر کارآیی سیستم تهویه مطبوع و افزایش ورود هوای تازه به بخش‌ها موجب افزایش کیفیت زندگی کاری پرستاران و در نتیجه ایجاد انگیزه وافزایش بهره‌وری در محیط کار خواهد شد.
دریافت: 1392/8/7 | پذیرش: 1392/8/21 | انتشار: 1392/8/21