دوره 6، شماره 1 - ( فصلنامه علمی تخصصی طب کار یزد 1393 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 47-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

Akbarzadeh H, Naghizadeh H. Emotional intelligence and burn-out among the managers and nurses of university hospitals in Yazd . tkj 2014; 6 (1) :37-47
اکبرزاده حسین، نقی زاده حسن. بررسی رابطه هوش عاطفی و فرسودگی مدیران و پرستاران بیمارستان‏های آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد. فصلنامه علمی تخصصی طب کار. 1393; 6 (1) :37-47

دانشگاه سراسری اردکان ، naghizadeh2011@gmail.com
مقدمه: هوش عاطفی یک دسته از توانایی‏ها و مهارت‏های غیر‌شناختی است که توانایی موفقیت فرد را در مقابله با فشارهای محیطی به ویژه فرسودگی و تنش ناشی از کار افزایش می‏دهد. مطالعه حاضر با هدف تعیین رابطه هوش عاطفی با فرسودگی انجام شد. روش بررسی: این پژوهش به صورت توصیفی و بر روی 200 نفر از مدیران و کارکنان بیمارستان‏های آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد انجام شد. داده‏ها با استفاده از پرسشنامه‏های استاندارد شده هوش عاطفی و فرسودگی جمع‏آوری و با استفاده از آزمون‏های آماری ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون گام به گام و آزمون t-test در سطح معنی‏داری 05/0P< مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: بر اساس یافته‌ها تفاوت معنی‏داری در میزان هوش عاطفی و فرسودگی بین دو جنس مشاهده شد(05/0P<). همچنین رابطه معکوس معنی‏داری بین هوش عاطفی با فرسودگی مشاهده گردید(05/0P<). مولفه‏های هوش عاطفی به ویژه خود آگاهی، همدلی، خود‌ انگیزی در پیش‏بینی فرسودگی نقش معنی‏داری داشتند. نتیجه‌گیری: برخورداری از خرده مقیاس‌های هوش عاطفی منجر به کاهش فرسودگی خواهد شد. پیشنهاد می‏گردد کلیه سازمان‏ها، به ویژه سازمان‏های پزشکی، برای ارتقاء و بهبود هوش عاطفی و کاهش فرسودگی نسبت به برگزاری دوره‏های آموزشی لازم مبادرت ورزند.
واژه‌های کلیدی: هوش عاطفی، فرسودگی، مدیران، پرستاران
متن کامل [PDF 148 kb]   (2004 دریافت)
دریافت: 1393/1/28 | پذیرش: 1393/1/28 | انتشار: 1393/1/28