دوره 2، شماره 1 - ( فصلنامه علمی تخصصی طب کار یزد 1389 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 19-14 | برگشت به فهرست نسخه ها

Barkhordari A, Jafari Nodoushan R, Vatani Shoaa J, Halvani G, Salmani Nodoushan M. Posture Evaluation Using OWAS, RULA, QEC Method in FERO-ALEAGE Factory Workers of Kerman. tkj 2011; 2 (1) :14-19
برخورداری ابوالفضل، جعفری ندوشن رضا، وطنی شعاع جواد، حلوانی غلامحسین، سلمانی ندوشن مجاهده. ارزیابی وضعیت‌ بدنی کارگران کارخانه فروآلیاژ کرمان با سه روشOWAS ،RULA وQEC. فصلنامه علمی تخصصی طب کار. 1389; 2 (1) :14-19

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ، jafarinodoushan@Gmail.com
چکیده مقدمه: اختلالات اسکلتی- عضلانی مرتبط با کار(WMSDs) یک مشکل سلامتی رایج و یکی از دلایل اصلی از کارافتادگی می‌باشند. به منظور کنترل ریسک اختلالات اسکلتی عضلانی، فهم چگونگی ایجاد و آشکار شدن این اختلالات در جامعه بسیار مهم است. این مطالعه جهت ارزیابی وضعیت‌های بدنی کارگران، به منظور برآورد میزان مواجهه با ریسک این اختلالات و فراهم کردن زمینه مداخلات ارگونومیکی، در کارخانه فرو آلیاژ کرمان انجام شده است. روش بررسی: در یک مطالعه توصیفی- مقطعی، به منظور ارزیابی خطر بروز آسیب‌های اسکلتی- عضلانی در کارگران از سه روش QEC، RULA و OWASاستفاده گردید. یافته‌ها: نتایج مطالعه نشان می‌دهد که وظایف شغلی کارگران خرد کننده سنگ معدن، تمیز کننده ناودان تخلیه بار، تمیز کننده بیرون کارخانه و اپراتور کوره ذوب جزء مخاطره آمیزترین وظایف در این کارخانه می‌باشند که باید نسبت به اصلاح ایستگاه کاری، کاهش بار وارده به کارگران و طراحی مناسب ایستگاه‌های کاری برای این مشاغل اقدام نمود. نتیجه‌گیری : نتایج ارزیابی روشهای QEC وRULA دارای ارتباط و همبستگی خوبی می‌باشند بنابراین توصیه می‌شود در ارزیابی پوسچر کارگران این گونه مشاغل ، از این دو روش استفاده شود.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1390/11/29 | پذیرش: 1392/12/25 | انتشار: 1392/12/25