دوره 11، شماره 3 - ( فصلنامه علمی تخصصی طب کار یزد 1398 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 67-58 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: 1394

mohsenzadeh M, ghaznavi F, ghaznavi S. A core stability and endurance exercise period on back pain and CRP serum levels in the male workers with chronic low back pain.. tkj 2019; 11 (3) :58-67
محسن زاده مهسا، آقایی فریبا، غزنوی شراره. تاثیر یک دوره تمرینات ثبات مرکزی و هوازی بر میزان درد و شاخص التهابی HS-CRP در کارگران مرد با درد مزمن کمر. فصلنامه علمی تخصصی طب کار. 1398; 11 (3) :58-67

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج ، m.mohsenzadeh@kiau.ac.ir
هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیرهشت هفته تمرین ثبات مرکزی و هوازی بر میزان درد و شاخص التهابی CRP در کارگران مرد 30-40 سال با کمر درد مزمن بود. روش این تحقیق نیمه تجربی بود که جامعه آماری آن را تعداد 6000 نفر از کارگران کارخانه پارس خودرو در سال 1394 تشکیل میدادند. بدین منظور 30 نفر افرادواجد شرایط انتخاب و به دو گروه 15 نفری تمرین ترکیبی (ثبات مرکزی-استقامتی) و گروه کنترل تقسیم شدند.میزان درد کمر نیز از طریق پرسشنامه مگ گیل و مقدار CRP از طریق اخذ نمونه خون ورید بازویی مورد بررسی قرار گرفت. سپس گروه تجربی 8 هفته برنامه تمرینی که شامل سه روز در هفته تمرین ثبات مرکزی و سه روز در هفته تمرینات استقامتی هوازی بود شرکت کردند.پس از پایان هشت هفته، دوباره در هر دو گروه مقدار کمر درد و سطح HS-CRP از روش توربیدومتری اندازه گیری شد. برای تعیین توزیع طبیعی داده ها از آزمون کلموگروفاسمیرنف و آزمون های تی مستقل و تی زوجی جهت بررسی تغییرات درون گروهی و بین گروهی استفاده شد. ارتباط بین شاخص ها از طریق رگرسیون خطی و ضریب پیرسون اندازه گیری شد.تمامی داده ها در سطح معنی داری 05/0 ≥ α با استفاده از SPSS نسخه 22 مورد بررسی قرار گرفتند.یافته ها نشان داد که هشت هفته تمرین ثبات مرکزی و تمرین هوازی منجر به کاهش معنی دار مقدار کمر درد و CRP در کارگران مرد می شود(001/0P=).علاوه بر این بین تغییرات CRP و میزان کمر درد در کارگران مرد در اثر شرکت در برنامه تمرینی ارتباط معنی داری مشاهده گردید(018/0P=).با توجه به اثر تمرینات ثبات دهنده مرکزی و تمرینات هوازی بر کاهش درد و التهاب، میتوان نتیجه گرفت که افراد شاغل در می توانند جهت کاهش التهاب و کمر درد ناشی از آن و یا پیشگیری از این نوع تمرینات استفاده کنند.

متن کامل [PDF 964 kb]   (715 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1432 مشاهده)
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: طب کار
دریافت: 1397/7/4 | پذیرش: 1398/10/22 | انتشار: 1399/1/16