دوره 13، شماره 2 - ( فصلنامه علمی تخصصی طب کار یزد 1400 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 67-60 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 96-03-27-31966
Ethics code: IR.IUMS.FMD.REC 1396.9511467003
Clinical trials code: IRCT20180902040923N1

taherzadeh S, ghasemi M, saeedi H, Dehghan N, rahimi khalifeh kandi Z. Investigation of the effect of ergonomic flooring on the distribution of foot pressure in long standing. tkj 2021; 13 (2) :60-67
طاهرزاده سعیده، قاسمی محمد صادق، سعیدی حسن، دهقان ناصر، خلیفه کندی زهرا. بررسی تأثیر کفپوش ارگونومیک بر توزیع فشار کف پایی در ایستادن طولانی مدت. فصلنامه علمی تخصصی طب کار. 1400; 13 (2) :60-67

دانشگاه علوم پزشکی ایران ، ghasemi.m@iums.ac.ir
مقدمه: بسیاری از مشاغل نیازمند ایستادن طولانی مدت در طی انجام فعالیت می‌باشند به گونه‌ای که سبب ایجاد درد و ناراحتی در کمر، اندام تحتانی و به ویژه کف پا و در نتیجه توزیع نامناسب فشار در کف پا می‌شود. از این رو این مطالعه با هدف بررسی تأثیر کفپوش ارگونومیک و کفپوش رایج بر توزیع فشار کف پایی در افراد سالم انجام؛ تا بر اساس آن اثر استفاده از کفپوش ارگونومیک در مقایسه با کفپوش رایج توزیع مناسب‌تر و کاهش فشار وارد برکف پا مشخص شود.
روش بررسی: این مطالعۀ توصیفی-تحلیلی بروی 16 دانشجو با میانگین سنی31/7 ±87/27 و شاخص تودۀ بدنی31/4±15/24 انجام شد، با توجه به مطالعات قبلی در مطالعات مقایسه‌ای و آنالیز داده‌های حاصل از نمونه‌ها پایلوت حجم نمونه با در نظر گرفتن فاصلۀ اطمینان 95 درصد با روش نمونه­گیری در دسترس تعیین شد. هریک از شرکت‌کنندگان به مدت یک ساعت در دو سطح مختلف استفاده از کفپوش ارگونومیک و سطح عادی و توزیع فشار کف پایی با استفاده از دستگاه pedar-x در حالتی که افراد داوطلب پابرهنه بودند، در 8 نقطه آناتومیکی اندازه‌گیری شد. داده‌های حاصل با آزمون‌های آماری تی‌زوجی و ویلکاکسون و با استفاده از نرم‌افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد.
نتایج: نتایج این مطالعه نشان داد کفپوش ارگونومیک به صورت معناداری باعث کاهش میانگین فشار وارد بر کف پا شده است (001/0p≤). همچنین اختلاف معناداری در میانگین فشار وارد برکف پا چپ و راست در نقاط مختلف آناتومیکی هنگام استفاده از کفپوش و سطح عادی وجود دارد (001/0p≤).
نتیجه‌گیری: بین میانگین فشار کف پایی در کفپوش ارگونومیک و کفپوش رایج تفاوت وجود دارد.کفپوش ارگونومی نسبت به سطح زمین باعت توزیع مناسب‌تر، همچنین کاهش فشار وارد بر کف پا در هنگام انجام فعالیت های استاتیک می‌شود.
واژه‌های کلیدی: اختلالات اسکلتی عضلانی، ایستادن طولانی مدت،کفپوش ارگونومیک، فشار کف پایی، دستگاه pedar-x
متن کامل [PDF 774 kb]   (447 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1023 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ارگونومی
دریافت: 1398/7/13 | پذیرش: 1400/6/10 | انتشار: 1400/6/10