Ethics code: IR.SSU.SPH.REC.1398.020
Jafari Nodoushan R, Halvani G H, Firouzi F. Identification and Evaluation of Human Errors in Nurses in Different Wards of Yazd Madar Hospital Before and After Proposed Control Strategies Using SHERPA Method in 2019. tkj 2020; 12 (3) :3-13
URL:
http://tkj.ssu.ac.ir/article-1-1057-fa.html
جعفری ندوشن رضا، حلوانی غلامحسین، فیروزی فرزانه. شناسایی و ارزیابی خطاهای انسانی در پرستاران بخشهای متفاوت بیمارستان مادر یزد قبل و بعد از ارائه راهکارهای کنترلی پیشنهادی با استفاده از روش SHERPA در سال 1397. فصلنامه علمی تخصصی طب کار. 1399; 12 (3) :3-13
URL: http://tkj.ssu.ac.ir/article-1-1057-fa.html
دانشجوی کارشناسی ارشد ارگونومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران ، f.firoozi@gmail.com
چکیده: (1984 مشاهده)
مقدمه: با وجود تلاشهای گسترده جهت کاهش خطای انسانی در حوزههای متفاوت شغلی، همچنان اعمال و رفتارهای ناایمن علت اصلی بسیاری از حوادث میباشند. رخداد خطاهای پزشکی در سیستمهای مراقبتهای بهداشتی و درمانی بهعنوان یکی از مهمترین عوامل کاهش کیفیت خدمات در این حوزه در سالهای اخیر مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. ازاینرو این مطالعه با هدف شناسایی و ارزیابی انواع خطاهای انسانی در بین پرستاران بیمارستان مادر یزد صورت گرفت.
روش بررسی: این مطالعه بهصورت مقطعی و توصیفی-تحلیلی در سال 1397 در بیمارستان مادر یزد صورت گرفت. تمامی وظایف پرستاری در بخشهای زنان، نازایی، اورژانس، مراقبتهای ویژه نوزادان و لقاح خارج از بدن بیمارستان، شناسایی و با استفاده از روش آنالیز سلسله مراتبی وظایف (HTA) به زیر وظایف تقسیم و سپس با استفاده از روش SHERPA مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتهاند.
نتایج: بیشترین تعداد خطاها به ترتیب در بخش زنان (83)، نازایی (75)، اورژانس (53)، مراقبتهای ویژه نوزادان (32) و لقاح خارج از بدن (6) بوده است. بیشترین درصد خطا مربوطه به عملکردی در تمامی بخشها میباشد. کمترین خطا نیز مربوط به خطای انتخاب بود.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان میدهند که خطاهای عملکردی سهم عمدهای از خطاها را به خود اختصاص دادهاند که میبایست اولویت راهکارهای کنترلی در هر بخش برای این نوع خطاها در نظر گرفته تا از بروز این نوع خطاها جلوگیری شود. میزان خطاهای شناساییشده بعد از ارائه راهکارهای کنترلی پیشنهادی در تمامی بخشها نشاندهنده این حقیقت بود که میتوان با بهکارگیری این راهکارها به سطوح قابل قبولی از ریسک دست یافت.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
ارگونومی دریافت: 1398/11/8 | پذیرش: 1399/10/10 | انتشار: 1399/10/10
* نشانی نویسنده مسئول: دانشکده بهداشت، ه ارگونومی |