دوره 12، شماره 4 - ( فصلنامه علمی تخصصی طب کار یزد 1399 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 84-76 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: 1111


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

davari M H, mehrparvar A, loukzadeh Z, piri ardakani M. A review of covid-19 disesse and Occupational Considerations. tkj 2021; 12 (4) :76-84
URL: http://tkj.ssu.ac.ir/article-1-1097-fa.html
داوری محمدحسین، مهرپرور امیرهوشنگ، لوک زاده زیبا، پیری اردکانی مژگان. مروری بر بیماری کووید 19 و ملاحظات شغلی. فصلنامه علمی تخصصی طب کار. 1399; 12 (4) :76-84

URL: http://tkj.ssu.ac.ir/article-1-1097-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ، mojgan.piri67@gmail.com
چکیده:   (1616 مشاهده)
مقدمه: باتوجه به شیوع بیماری کووید-19 در کشور، احتمال ابتلای شاغلینی که در محیط‌‌های کاری متفاوت ارائه خدمت می‌نمایند نیز به این بیماری وجود دارد.دستورالعمل‌های متعددی توسط سازمانهای بین‌المللی در خصوص مشاغل پرخطر و لزوم رعایت موازین بهداشتی در محیط‌های کاری تهیه و ارائه شدهاست.هدف ما از نگارش این مقالۀمروری، بررسی و تحلیل مطالعات انجام شده در خصوص ماهیت بیماری، عامل ایجاد کننده، مشاغل در معرض خطر و پیشگیری و کنترل بیماری کرونا در محیط‌های کاری است.
روش بررسی: در این مطالعه با هدف بررسی مشاغل در معرض خطر و پیشگیری و کنترل بیماری کرونا در محیط‌های کاری، بانک‌های اطلاعاتی GoogleScholar, PubMed, Scopus از سال 2019 تا 2020 و همچنین دستورالعمل‌های(CDC: Centers for Disease Control and Prevention)،(ACOEM: American College of Occupational and Environmental Medicine)،(OSHA: Occupational Safety and Health Administration)،,(WHO: World Health Organization)با روش جستجوی موضوعی بررسی شد.تعداد22مقاله و 12 دستورالعمل انتخاب و در نگارش این مقاله مورد استفاده قرارگرفت.
نتایج: بررسی‌ها نشان داد که بسیاری از مشاغل از جمله کارکنان مراکز بهداشتی درمانی، کارکنان حمل و نقل عمومی، گمرک و فرودگاه،کارگران جمع‌آوری و دفع پسماندو کارکنان غسالخانه‌ها در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند.
نتیجه‌گیری: برای اینکه بتوان جهت کنترل این بیماری نوظهور در محیط کار و حفظ سلامت شاغلین و تداوم فعالیت‌های اقتصادی، اقدام مؤثری انجام داد در ابتدا باید این بیماری و عامل ایجاد کنندۀ آن را بهتر شناخت و تمام اجزای جامعه می‌بایست اطلاعات کافی در مورد ماهیت بیماری، راههای انتقال ویروس و روش‌های پیشگیری و کنترل بیماری کرونا را داشته باشند. این موضوع می‌تواند در کاهش روزهای کاری از دست رفته، غیبت‌های کارکنان و جلوگیری از انتشار ویروس در سطح جامعه تأثیرگذار باشد.
واژه‌های کلیدی: کووید-19، کروناویروس، محیط کار، شغل
متن کامل [PDF 522 kb]   (522 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: طب کار
دریافت: 1399/6/17 | پذیرش: 1399/12/24 | انتشار: 1399/12/24
* نشانی نویسنده مسئول: یزد،خیابان فرخی،بیمارستان شهید دکتر رهنمون،کلینیک طب کار

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه طب کار می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Occupational Medicine Quarterly Journal

Designed & Developed by : Yektaweb