دوره 15، شماره 4 - ( فصلنامه علمی تخصصی طب کار یزد 1402 )                   جلد 15 شماره 4 صفحات 69-63 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nejatifar F, Attarchi M, Sohrabi M M, Seyed Mehdi S M. Fitness for work assessment in primary thrombocytosis: A review article. tkj 2023; 15 (4) :63-69
نجاتی فر فاطمه، عطارچی میرسعید، سهرابی محمد مهدی، سید مهدی سید محمد. ارزیابی تناسب شغلی در ترومبوسیتوز اولیه: یک مطالعه مروری. فصلنامه علمی تخصصی طب کار. 1402; 15 (4) :63-69

گروه آسیب شناسی، دانشکده پزشکی مرکز تحقیقات بیماری های مزمن تنفسی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، mohammadseyedmehdi@gmail.com
مقدمه: بیماری ترومبوسیتوز اولیه یک بیماری مزمن می‌باشد که می‌تواند باعث افزایش بروز اختلالات و بیماری‌های قلبی عروقی و مغزی شود. با توجه به سن شایع رخداد بیماری، این مطالعه با هدف ارزیابی تناسب شغلی در افراد مبتلا  صورت گرفته است.
روش بررسی: این مطالعه از نوع مروری برای ارزیابی شواهد مربوطه به مرور 12 مطالعه انجام‌شده در بازه زمانی 1930 تا 2023 در پایگاه‌های اطلاعاتی معتبر مانند اسکوپوس، گوگل اسکولار و غیره پرداخته است.
نتایج: مرور مطالعات انجام‌شده نشان داد که جهت ارزیابی تناسب شغلی بخصوص در مشاغل حساس از نظر ایمنی ارزیابی خطر بروز عوارض ماژور این اختلال بخصوص عوارض ترمبوتیک و خونریزی با بررسی سن، سابقه خانوادگی اختلالات، علائم بالینی و یافته‌های آزمایشگاهی، سابقه رخداد حوادث ترومبوتیک و طول مدت ابتلا به ترمبوسیتوز الزامی به نظر می‌رسد. علاوه بر این در ارزیابی تناسب شغلی این بیماران باید احتمال تشدید علائم بیماری در شرایط کار و احتمال بروز حوادث ترمبوتیک و خونریزی و میزان اختلال آن‌ها در کار و حیات فرد و آسیب به همکاران را مدنظر قرار داد.
نتیجه‌گیری: در مبتلایان به ترومبوسیتوز اولیه علائم مربوطه مانند سردرد، سرگیجه، وزوز گوش، کاهش وزن، تعریق شبانه یا تب باید موردبررسی قرار گیرند و آزمایش‌ها اولیه درخواست گردد. پیشنهاد می‌گردد شرایط کاری از نظر احتمال تشدید و بروز عوارض بیماری و سطح دسترسی به خدمات درمانی بررسی شود و در نهایت تصمیم‌گیری تناسب شغلی برحسب میزان این خطر و شرایط محیط کار صورت گیرد.
متن کامل [PDF 779 kb]   (84 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (121 مشاهده)
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: طب کار
دریافت: 1402/5/7 | پذیرش: 1402/7/17 | انتشار: 1402/10/10