دوره 15، شماره 4 - ( فصلنامه علمی تخصصی طب کار یزد 1402 )                   جلد 15 شماره 4 صفحات 13-4 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.SBMU.PHNS.REC.1399.177

Ebrahimi S, Hatami H, Salehi Sahlabadi A, Panahi D. Investigation of musculoskeletal disorders prevalence and the correlation of Visual Analog Scale with McGill Pain Questionnaire in dental students of Tehran universities. tkj 2023; 15 (4) :4-13
ابراهیمی سارا، حاتمی حسین، صالحی سهل آبادی علی، پناهی داود. بررسی شیوع اختلالات اسکلتی-عضلانی و میزان همبستگی مقیاس دیداری درد با ابعاد مختلف پرسشنامه درد مک گیل در دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه‌های شهر تهران. فصلنامه علمی تخصصی طب کار. 1402; 15 (4) :4-13

تهران، ولنجک، میدان شهید شهریاری، بلوار دانشجو، دانشکده بهداشت و ایمنی ، davodpanahi@gmail.com
مقدمه: اختلالات اسکلتی- عضلانی ناشی از کار یکی از شایع‌ترین شکایت‌های شـغلی در دندان‌پزشکان به شمار می‌رود. سنجش دقیق دردهای ناشی از این اختلالات در کنترل بهتر آن‌ها اهمیت بسزایی دارد. لذا هدف از این مطالعه، بررسی شیوع اختلالات اسکلتی-عضلانی و ارزیابی همبستگی مقیاس دیداری درد با ابعاد مختلف پرسشنامه درد مک گیل در دانشجویان دندانپزشکی شهر تهران است.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- همبستگی از نوع مقطعی که در بین 120 نفر از دانشجویان دندانپزشکی شهر تهران در سال 1399-1400 انجام گرفت، اطلاعات مربوط به اختلالات اسکلتی-عضلانی از طریق پرسشنامه نوردیک جمع‌آوری گردید. ارزیابی درد نیز با استفاده از مقیاس دیداری درد و پرسشنامه درد مک گیل انجام گرفت. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS ورژن26 و آزمون‌های کای دو، همبستگی اسپیرمن و پیرسون به‌منظور بررسی ارتباط بین دو مقیاس، تجزیه‌وتحلیل شدند.
نتایج: در این مطالعه، بیشترین شیوع اختلالات در ناحیه گردن (5/42%)، قسمت فوقانی پشت (35%) و کمر (7/31%) مشاهده گردید. درد و ناراحتی گردن بیش از هر ناحیه دیگری در 12 ماه اخیر موجب کاهش فعالیت کاری در میان شرکت‌کنندگان شد. بین مقیاس دیداری درد و ابعاد حسی (011/0=P، 543/0=r)، عاطفی (020/0=P، 549/0=r) و ارزیابی (035/0=P، 538/0=r) پرسشنامه درد مک گیل همبستگی معنی‌داری مشاهده شد.
نتیجه‌گیری: مطالعه حاضر نشان می‌دهد که اختلالات اسکلتی- عضلانی ناشی از کار در دانشجویان دندان‌پزشکی شایع است. بین مقیاس دیداری درد و پرسشنامه درد مک گیل همبستگی بالایی در ارزیابی شدت درد وجود دارد.

متن کامل [PDF 866 kb]   (189 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (377 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت حرفه ای
دریافت: 1402/6/4 | پذیرش: 1402/8/2 | انتشار: 1402/10/10