دوره 16، شماره 2 - ( فصلنامه علمی تخصصی طب کار یزد 1403 )                   جلد 16 شماره 2 صفحات 55-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: لازم نیست

Sadra Abarghoei N. Evaluation of the impact of establishing a safety, health and environment management system on the performance of employees of the coking complex and refineries - Zarand Iranian Steel Company. tkj 2024; 16 (2) :43-55
صدرا ابرقوئی ناصر، اخوان آفرین، سرحدی امجز صالح. ارزیابی تاثیر استقرار سیستم مدیریت ایمنی، بهداشت ومحیط زیست بر عملکرد کارکنان مجتمع کک سازی و پالایشگاهها- شرکت فولاد زرند ایرانیان. فصلنامه علمی تخصصی طب کار. 1403; 16 (2) :43-55

گروه مهندسی صنایع دانشگاه علم و هنر ، Nasersadra@yahoo.com
مقدمه: پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر استقرار سیستم مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط زیست بر عملکرد کارکنان مجتمع کک سازی و پالایشگاهها شرکت فولاد زرند ایرانیان صورت گرفته است. بنابراین در ابتدا ابعاد و گویه های استقرار سیستم مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط زیست و عملکرد کارمندان شناسائی شده و سپس روابط بین متغیرهای شناسائی شده ارائه گردیده است.
روش بررسی: برای گردآوری داده‌های مربوط به سنجش متغیرهای تحقیق از دو پرسشنامه استاندارد استفاده شده که در مجموع شامل 2 سازه، 3 بعد، 20 پرسش است. برای بررسی روایی پرسشنامه از روش اعتبار محتوا استفاده شده است. برای محاسبه پایایی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده گردید و پایائی پرسشنامه بسیار مطلوب ارزیابی گردیده است. جامعه آماری این تحقیق شامل کارکنان و کارشناسان شرکت فولاد زرند ایرانیان است. پس از اطمینان از روائی و پایائی مقیاس‌های طراحی شده براساس محاسبات انجام شده، پرسشنامه‌ها در نمونه‌ای به حجم 260 نفر توزیع شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌های گردآوری شده و تعیین روابط بین متغیرها نیز از مدل معادلات ساختاری بهره گرفته شده است. همچنین تجزیه و تحلیل داده‌های بدست آمده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و SMART-PLS صورت گرفته است.
نتایج: استقرار سیستم مدیریت ایمنی، بهداشت ومحیط زیست سبب بهبود مدیریت سیستماتیک در سازمان شده که این مدیریت بر روی قوانین ایمنی و بهداشت شغلی ثبت شده و چگونگی اجرای آن، حتی چگونگی تهیه و استفاده تجهیزات حفاظت فردی تأثیرگذار است و روند فرایندهای کاری، توانمندسازی و همکاری کارکنان را  دگرگون می کند؛ این همه موجی ایجاد می کند که سبب داشتن کارکنانی ماهر، خلاق، با دانش قوی و ویژگی های فردی متعالی می شود که چه با مشتری و چه با همکاران خود رفتاری در خور و مناسب خواهند داشت.

متن کامل [DOCX 505 kb]   (1 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی و حوادث ناشی از کار
دریافت: 1402/10/19 | پذیرش: 1403/4/31 | انتشار: 1403/4/10