دانشگاه اصفهان ، salahyanafshin@yahoo.com
چکیده: (6736 مشاهده)
مقدمه: بخش عمده هر جامعه را جمعیت شاغل تشکیل میدهد که در سازمانهای مختلف اشتغال دارند و با توجه به جو سازمان، نوع شغل و وظایف آنها با مسایلی رو به رو هستند. یکی از مسائلی که منابع انسانی را تهدید میکند، سندرم فرسودگی است. هدف پژوهش حاضر ارائه مدلی در ارتباط با متغیرهای پیشآیند و پیامدی فرسودگی بود.
روش بررسی: جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه کارکنان دیپلم به بالای شرکت فولاد مبارکه اصفهان است که 7580 نفر بودند. روش نمونهگیری در این پژوهش طبقهای نسبتی بود که از نواحی مختلف شرکت با توجه به نسبت افراد در جامعه 273 شاغل انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامههای فرسودگی شغلی، استرس شغلی، رضایت شغلی، تعهد سازمانی، تمایل ترک شغل و متغیرهای دموگرافیکی بود. دادهها نیز با استفاده از نرمافزار Amos18 و روش مدلسازی معادلات ساختاری تحلیل شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که در مدل پیشنهادی، استرس به صورت معناداری فرسودگی شغلی را پیشبینی میکند و فرسودگی شغلی نیز با متغیرهای پیامدی روابط معناداری نشان میدهد. شاخصهای برازش مدل نیز نسبتاً قابل قبول بودند.
نتیجهگیری: نتایج پژوهش نشان داد که استرس پیش بین فرسودگی است و فرسودگی نیز با تعهد سازمانی، رضایت شغلی و تمایل ترک شغل رابطه معناداری دارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1391/7/11 | پذیرش: 1393/12/10 | انتشار: 1393/12/10
* نشانی نویسنده مسئول: اصفهان دانشگاه اصفهان گروه روانشناسی |