صادق نیت حقیقی خسرو، خسروی بهرام، بهمن آبادی علیرضا، داوری خداداد. بررسی وضعیت دید رنگی کارگران در یک کارخانه ریخته گری مومی . فصلنامه علمی تخصصی طب کار. 1388; 1 (1) :37-41
URL: http://tkj.ssu.ac.ir/article-1-27-fa.html
دانشگاه علوم پزشکی تهران ، sadeghniiat@yahoo.com
چکیده: (10252 مشاهده)
چکیده
مقدمه: مواجهه شغلی با استایرن باعث ایجاد عوارض مختلف جسمی و روانی از جمله اختلال دید رنگی میشود که می تواند در مواجهه با غلظتهای پایین هم ایجاد شود. اختلال دید رنگ یکی از نشانه های زودرس تأثیرات سوء استایرن در انسان است که می توان از آن به عنوان یک روش غربالگری مناسب در کارگران مواجه با استایرن استفاده کرد.
روش بررسی: ریخته گری مومی یکی از مشاغلی است که مواجهه با استایرن در آن وجود دارد. مطالعه حاضر به منظور بررسی دید رنگی کارگران این کارخانه انجام شده است. پس از لحاظ معیار های ورود و خروج 35 نفر کارگر کارخانه ریخته گری مومی و62 نفر کارگر که با استایرن مواجهه نداشته اند مورد بررسی قرار گرفتند. تست launtony D 15d برای تعیین شاخص اختلال رنگ به عنوان معیار سنجش اختلال دید رنگی در محور زرد- آبی روی همه افراد انجام شد و به عنوان پایش بیولوژیک سطح مواجهه ماندلیک اسید ادراری گروه مورد در پایان شیفت اولین روز کاری هفته اندازه گیری شد.
یافتهها: دو گروه از نظر سنی تفاوتی نداشتند. شاخص اختلال رنگ در گروه مورد به طور معنی داری بیش از گروه کنترل به دست آمد (017/0(P=. میزان ماندلیک اسید ادراری گروه مورد بین 1400-1000 میلی گرم برلیتر بود که نشان دهنده مواجهه با بیش از ppm50 استایرن در طول روز است. اما بین میزان ماندلیک اسید ادراری و شاخص اختلال رنگ رابطه معنی داری دیده نشد )9/0 .(P=در بررسی رابطه افزایش سن با شاخص اختلال رنگ در گروه کنترل، رابطه واضحی دیده نشد (01/0 (CC= -.
نتیجهگیری:مواجهه بالاتر از حد مجاز با استایرن منجر به اختلال دید رنگ در کارگران مواجهه می شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1390/11/26 | پذیرش: 1399/1/26 | انتشار: 1399/1/26
* نشانی نویسنده مسئول: تهران، میدان راه آهن، بیمارستان بهارلو، دفتر ریاست |