حسنی سید عباس، مبارکی حسین، مقدمی فرد زینب. اهمیت ارگونومی در افزایش بهره وری و بهبود عملکرد کارکنان وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی. فصلنامه علمی تخصصی طب کار. 1391; 4 (4) :92-101
URL: http://tkj.ssu.ac.ir/article-1-275-fa.html
دانشگاه علوم پزشکی تهران ، hmobaraki@tums.ac.ir
چکیده: (13536 مشاهده)
مقدمه: ارگونومی علم اصلاح و بهسازی محیط کار، شغل و تجهیزات و تطابق آن با قابلیتها و محدودیتهای انسان است. بدون شک بکارگیری ملاحظات ارگونومیک و آموزش در این زمینه در هر سازمانی نقش به سزایی در مدیریت بهرهوری آن سازمان دارد. عدم رعایت این ملاحظات منجر به کاهش انگیزه و بازده نیروی انسانی، افزایش میزان جابجایی و غیبت کارکنان و در نهایت کاهش اثربخشی، کارآیی و بهرهوری سازمان میگردد.
روش بررسی: این مقاله در قالب بررسی مروری و با بهرهگیری از منابع کتابخانهای و پایگاههای اطلاعاتیElsevier، Ovid و Google scholar در سال 1391 به انجام رسیده است.
یافتهها: رعایت نکات ارگونومیک باعث کاهش مشکلات اسکلتی-عضلانی و بهبود کارایی و بهرهوری کارکنان میگردد.
نتیجهگیری: اگر محیط کار به گونهای باشد که فرد در آن احساس ناراحتی، خستگی و کسالت نماید و به او آسیب نیز وارد شود، در نهایت نارضایتی و بیماری را برای او به دنبال خواهد داشت. این موضوع باعث اختلال در کار، کاهش بهرهوری و بازده کار خواهد شد. شناخت و رعایت اصول ارگونومیکی در محیطی مثل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باعث کاهش این گونه مسائل خواهد شد.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
ارگونومی دریافت: 1392/1/18 | پذیرش: 1392/10/26 | انتشار: 1392/10/26