مقدمه: با توجه به رشد روزافزون صنایع و فناوری و به تبع آن افزایش میزان حوادث و بیماریهای شغلی، این مطالعه در نظر دارد با تجزیه و تحلیل حوادث در نیروگاه سیکل ترکیبی یزد، زمینه را جهت ارائه اقدامات کنترلی و ارزیابی ریسک مهیا نماید.
روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی-تحلیلی است که روند حوادث شغلی را مورد بررسی قرار میدهد. در این پژوهش اطلاعات از طریق چک لیست و مصاحبه با حادثهدیدگان جمعآوری شد و بر اساس اطلاعات استخراج شده، شاخصهای حادثه محاسبه شد. سپس دادهها با استفاده از نرمافزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
نتایج: از مجموع 1189 کارگر در طی یک دوره 8 ساله، 287 مورد حادثه شغلی به ثبت رسیده بود. نتایج نشان داد که بین سن، سابقه کاری و وضعیت تاهل ارتباط معنیدار وجود دارد. بیشترین نوع حادثه و علت آن به ترتیب تروما و اعمال ناایمن بود. بیشتر حوادث در فصل زمستان، در ابتدای شیفت روز و در واحد تعمیرات و نگهداری رخ داده و شاخصهای حادثه بویژه شاخص تکرار، روندی کاملاً نزولی داشت. در این مطالعه، بیشترین و کمترین مقدار شاخص تکرار-شدت حادثه به ترتیب در سال 1383، 74/1 و در سال 1390، 56/0 بدست آمد. همچنین نتایج نشان داد، سطح تحصیلات بر شاخص تکرار، و میزان درآمد ماهیانه بر شاخصهای تکرار و شدت-تکرار، اثر محافظتی داشتند.
نتیجهگیری: با توجه به اینکه امروزه به منظور اولویت بندی خطرات و اقدامات اصلاحی، از نتایج تکنیکها و ارزیابیهای ریسک استفاده میگردد، نتایج مربوط به حوادث نیز میتواند در بانک اطلاعاتی جامع و در جهت کمیکردن ارزیابیهای ریسک استفادههای با ارزشی از آن حاصل گردد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |