مقدمه: با تغییر تکنولوژی و کاربری مواد و ماشین آلات جدید و به تبع آن افزایش حوادث و جراحات شغلی در صنایع مختلف، لزوم انجام آنالیز ایمنی شغلی، همراه با ارائه آموزشها و دستورالعملهای اجرایی مشخص میشود. هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر آموزش بر کد ارزیابی ریسک در واحد بارگیرخانه شرکت تولید سیمان با بهره گرفتن از تکنیک آنالیز ایمنی شغلی کمی شده میباشد.
روش بررسی: این مطالعه مقطعی از نوع مداخلهای بر روی 10 شغل در واحد بارگیرخانه شرکت تولید سیمان صورت گرفت. پس از مشخص نمودن مشاغل و دستهبندی خطرات بوسیله آنالیز ایمنی شغلی (JSA)، شدت و احتمال ریسک از جداول مخصوص استاندارد MIL-STD-E882(ویرایش پنجم)، استخراج و کد ارزیابی ریسک اولیه (RAC1) محاسبه شد. با توجه به جداولJSA، نیازسنجی آموزشی مشاغل، انجام و برنامه آموزشی به همراه دستورالعمل ایمن کار، برای صاحبین مشاغل ارائه شد، سپس کد ارزیابی ریسک ثانویه (RAC2) محاسبه گردید.
نتایج: بطور کلی در مجموع 10 شغل مورد بررسی، 119 ریسک شناسایی شد که 33/53 درصد در محدوده ریسک قابل قبول، 5/22 درصد در محدوده پایینترین حدود ریسک قابل قبول(ALARP) و 17/24 درصد در محدوده غیر قابل قبول قرار گرفتند. این ریسکها بعد از انجام مداخله به 69 درصد در محدوده ریسک قابل قبول و 31 درصد در محدوده پایینترین حدود ریسک قابل قبول تغییر یافت.
نتیجهگیری: انتظار میرود متصدیان ایمنی و بهداشت شغلی ضمن برگزاری دورههای بازآموزی و آموزش پرسنل برای انجام کار به روش ایمن، در جهت کاهش میزان حوادث و کنترل خطرات گام بردارند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |