دوره 3، شماره 1 - ( فصلنامه علمی تخصصی طب کار یزد 1390 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 27-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

Halvani G, Soltani R, Alimohammadi M, Kiani Z. Identification and evaluation laboratory hazards in Yazd University of Medical Sciences by standard checklists. tkj 2011; 3 (1) :21-27
حلوانی غلامحسین، سلطانی رضیه، علیمحمدی مهشید، کیانی زهرا. شناسایی و ارزیابی خطر آزمایشگاه‌های دانشگاه علوم پزشکی ‌یزد با استفاده از چک‌لیست‌های استاندارد. فصلنامه علمی تخصصی طب کار. 1390; 3 (1) :21-27

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ، r_soltani18@yahoo.com
چکیده مقدمه: این مطالعه با هدف شناسایی و ارزیابی خطرات آزمایشگاه‌های دانشگاه علوم پزشکی یزد انجام شده است. روش بررسی: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی-تحلیلی است که به منظور شناسایی خطرات آزمایشگاه‌های دانشگاه علوم پزشکی یزد در سال 1389 به انجام رسیده است. ابزار گردآوری اطلاعات چک‌لیست‌های استاندارد شده‌ای می‌باشند که قبلا توسط 20 سازمان بین‌المللی و 30 آزمایشگاه معتبر در دنیا مورد استفاده قرار گرفته و روایی و پایایی آن تأیید شده است. نوع خطرات در این چک‌لیست‌ها به صورت تفکیک یافته و سیستماتیک بوده و خطای سخت افزاری، انسانی، دستورالعملی و محیطی و غیره از یکدیگر تفکیک شده و روش ارزیابی به طور کیفی بوده است. یافته‌ها: بر اساس نتایج صورت گرفته عمده نارسایی‌ها مدیریتی بوده و سایر نواقص به ترتیب اولویت مواردی از قبیل عدم تهویه مناسب، کمبود سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی در آزمایشگاه، عدم دستورالعمل‌های کار ایمن و کمبود فضای فیزیکی بوده است. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که آزمایشگاههای دانشگاه دارای نارسائی‌ها و خطرات فراوانی می‌باشد که احتمال وقوع رویدادهای نامطلوب بالاو مسلماً پیامد آنها نیز وخیم خواهد بود لذا با توجه به بالا بودن ریسک رویدادها لازم است در کوتاه مدت اقدامات مدیریتی موازی در این خصوص به عمل آید.
دریافت: 1390/11/29 | پذیرش: 1399/1/26 | انتشار: 1399/1/26