مقدمه: ازآنجایی که تعداد پرسنل استخدام شده در بخش درمان بسیار زیاد است، بیمارستان را باید یک صنعت بزرگ با کارگر (پرسنل) زیاد در نظر گرفت که اکثر کارگران آن را زنان تشکیل میدهند. این امر توام با عدم وجود نیروی انسانی کافی و همچنین حمل و جابجایی مکرر بار(بیمار) در بیمارستانها سبب افزایش بیش از پیش اختلالات اسکلتی- عضلانی(Musculoskeletal Disorders) در بین پرسنل شده است؛ به طوری که اکثر پرسنل بیمارستان در چند سال اول خدمت شکایت زیادی از بروز این اختلالات دارند.
روش بررسی: این تحقیق درچهار بخش بیمارستان علیمرادیان نهاوند با هدف کاهش عوارض اسکلتی- عضلانی ناشی از حمل بیمار طراحی و اجرا شد. روش گردآوری اطلاعات، با استفاده از پرسشنامه نوردیک وآنالیزدادهها با نرم افزارSPSS ویرایش 16 انجام شد. این پرسشنامه برای 46 نفر از پرسنل چهار بخش بیمارستان مذکورکه بیشترین شکایت را از ناراحتی اسکلتی- عضلانی داشتند، قبل و بعد از مداخله با استفاده از برانکارد ارگونومیکی طراحی شده و همچنین اصلاح چیدمان چند اتاق از بخشهای یاد شده تکمیل شد.
نتایج: عمدهترین نتایج حاصل از بررسیهای اولیه قبل از مداخله میتوان به شیوع بالای اختلالات اسکلتی- عضلانی در بیـن پرسنل به خصوص اختلالات کمر، شانه، مچ وغیره اشاره کرد که کمردرد با 6/69% بیشترین شیوع را در بین کارکنان داشت. همچنین نتایج حاصل از مداخله به وسیله برانکارد ارگونومیـکی و اصلاح چیدمان اتاقهای بستری حکایت از کاهش معنیداری در این اختلالات و شدت آنها نزد پرسنل داشت (05/0p<).
نتیجهگیری: این تحقیق نشان داد به کارگیری وسایل ارگونومیکی و اعمال چیدمان مناسب در اتاقها به خصوص در زمان طراحی بیمارستانها توام با آموزش صحیح میتواند سبب کاهش معنیداری در عوارض اسکلتی- عضلانی ناشی از حمل بیمار شوند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |