مقدمه: گرد و غبار سیلیس یکی از خطرناکترین مواد در ایجاد بیماریهای ریوی در محیطهای کاری است. استنشاق ذرات سیلیس در میزان بالا میتواند باعث بروز بیماریهای ریوی از جمله سیلیکوزیس و همچنین کاهش حجمهای ریوی در کارگران در معرض مواجهه با آن شود. یکی از راههای پایش و کنترل تاثیرات گرد و غبار سیلیس بر کارگران بررسی روند تغییرات پارامترهای تست اسپیرومتری است. این مطالعه با هدف بررسی روند تغییرات پارامترهای اسپیرومتری کارگران یک صنعت شیشهسازی در اثر مواجهه با گرد و غبار سیلیس در یک دوره سه ساله انجام شد.
روش بررسی: در این پژوهش دادهای اسپیرومتری200 نفر از کارگران یک کارخانه شیشهسازی در سه سال متوالی91، 92 و 93 مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفت. همچنین اثر استعمال سیگار در دو گروه سیگاری و غیرسیگاری و همچنین تغیرات پارامترهای FVC وFEV1 در گروههای کاری مختلف که دارای میزان مواجهه متفاوت بودند مورد بررسی قرار گرفت. دادههای این پژوهش توسط نرم افزارSPSS ویرایش18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: بررسی روند تغییرات پارامترهای FVC وFEV1 در سالهای 91 و 92 و 93 تغییرات معنیداری را در بین گروه های کاری متفاوت با مواجهه متفاوت نشان نداد. همچنین تغییرات در بین دو گروه سیگاری و غیر سیگاری نیز تغییرات معنیداری را نشان نداد.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج بدست آمده از این پژوهش میتوان نتیجهگیری کرد که تاثیر گرد و غبار سیلیس در کارگران شرکتکننده در این پژوهش در دوره زمانی ذکر شده ناچیز بوده است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |