مقدمه: مواجهه با داروهای ضد سرطان (
ANDs) از طریق تماس پوستی یکی از عمده راه های مواجهه پرسنل بخشهای انکولوژی در بیمارستانها میباشد. آژانس بینالمللی تحقیق بر روی سرطان
(IARC)چندین داروی ضد سرطان
(ANDs) را بعنوان سرطانزا تعیین نموده است. از این رو بررسی میزان مواجهه با این داروها ضرورت دارد.
روش بررسی: کاربرد روش
DREAM در تعیین مواجهه پوستی تعداد 22 نفر از پرسنل بخشهای شیمی درمانی در دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد بررسی گردید. مواجهههای انتشاری، جایگزینی و انتقالی برای تمامی قسمتهای بدن بوسیله ارزیابی احتمال و شدت محاسبه گردید. بر این اساس مواجهه بالقوه و مواجهه حقیقی محاسبه گردید و بخشهای انکولوژی از لحاظ میانگین نمره مواجهه رده بندی شدند.
نتایج: بیشترین نمره مواجهه جایگزینی(میانگین=409/1 و انحراف استاندارد=127/0) در کارکنان بخش بقاییپور و بیشترین نمره مواجهه انتقالی(میانگین=500/3 و انحراف استاندارد=0) در بخش امام حسن(ع) و بیشترین نمره مواجهه انتشاری(میانگین=980/0 و انحراف استاندارد=114/0) در بخش داخلی-1 مشاهده گردید. بیشترین نمره مواجهه احتمالی(میانگین=133/5 و انحراف استاندارد=0) در بخش امام حسن(ع) و بیشترین نمره مواجهه واقعی(میانگین=163/1 و انحراف استاندارد=152/0) در بخش داخلی-1 مشاهده گردید.
- بر اساس یافتههای این پژوهش می توان گفت هر چند زمانبر بودن و محاسبات تا حدودی پیچیده را میتوان از موانع بکارگیری روزمره این روش بر شمرد اما روش ارزیابی نیمه کمی مواجهه پوستی DREAM میتواند بعنوان یک ابزار موثر برای ارزیابی اولیه محیط های کاری استفاده گردد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عوامل شیمیایی دریافت: 1395/5/31 | پذیرش: 1399/1/26 | انتشار: 1399/1/26
* نشانی نویسنده مسئول: یزد میدان عالم بلوار شهدای گمنام پردیس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد دانشکده بهداشت گروه مهندسی بهداشت حرفه ای |