زمینه و هدف: مکانیزاسیون یکی از راههای گذر از کشاورزی سنتی به کشاورزی پایدار است که با هدف کاهش ناراحتی جسمی و روحی به اصلاح شیوه، ابزار و شرایط انجام کار میپردازد. هدف از انجام این مطالعه بررسی ریسک فاکتورهای ناراحتیهای اسکلتی- عضلانی و مداخله مکانیزاسیون به منظور کاهش این ناراحتیها میباشد.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی- تحلیلی به صورت مداخلهای و بر روی 80 نفر از کارگران یک واحد تولیدی قارچ خوراکی انجام پذیرفت. به منظور جمعآوری دادهها در قبل و بعد مداخلات از پرسشنامه نوردیک و جهت ارزیابی فشار کاری وضعیت بدن در حین کار از روش تلفیقی استفاده شد. تجزیه و تحلیل دادهها با آزمونهای آماری کای اسکور و رگرسیون لجستیک انجام شد.
یافته ها و نتیجه گیری: تحلیل رگرسیون نتایج نشان داد که بین درد کمر، زانو، شانه، انگشتان دست و ساعد با مکانیزه شدن؛ درد کمر و زانو با تعداد ساعتهای کاری در هفته و نمایه توده بدنی؛ درد کمر، زانو، شانه و بازو با سن ارتباط معنیداری وجود دارد و به دلیل کاهش قابل ملاحظه اختلالات اسکلتی-عضلانی پس از مداخله مکانیزاسیون، کاربرد تجهیزات استاندارد در مراحل نیمه مکانیزه برداشت و بستهبندی قارچ پیشنهاد شد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |