Ethics code: IR.ACECR.JDM.REC.1399.007
SALAJEGHEH S, Akhavan A, Hajihosseini َ. Determining optimal risk assessment model in construction projects (Case study: steel plant construction project. tkj 2020; 12 (1) :24-33
URL:
http://tkj.ssu.ac.ir/article-1-961-fa.html
سلاجقه ساغر، اخوان آفرین، حاجی حسینی علیرضا. تعیین مدل بهینه ارزیابی ریسک در پروژههای عمرانی مطالعه موردی پروژه احداث کارخانه فولاد. فصلنامه علمی تخصصی طب کار. 1399; 12 (1) :24-33
URL: http://tkj.ssu.ac.ir/article-1-961-fa.html
دانشگاه علم و هنر ، akhavan@sau.ac.ir
چکیده: (2913 مشاهده)
مقدمه: بدون تردید شناسایی مخاطرات شغلی و مدیریت ریسکهای ایمنی و بهداشت، مهمترین مأموریت و مسئولیت نظام مدیریت ایمنی و بهداشت در سازمانها بوده است و اتخاذ برنامههای مدون جهت تحقق این مهم، کلید بهبود مستمر این نظام و ارتقای آن میباشد.
روش بررسی: این مقاله توصیفی– تحلیلی، بهمنظور تعیین روش بهینه ارزیابی ریسک در پروژههای عمرانی به رشته تحریر درآمده است. در این پژوهش با استفاده از مطالعات تحقیقات پیشین و جمعآوری نظرات خبرگان و پسازآن با استفاده از 3 تکنیک پرکاربرد، یک فعالیت مهم در صنعت ساخت فولاد بررسی و ارزیابی ریسک گردید. سپس ماتریس تصمیم بر اساس نقاط قوت و ضعف مدلها تشکیل شد و در انتها اولویتبندی این 3 روش با استفاده از روش تصمیمگیری تحلیل سلسله مراتبی صورت پذیرفته است.
نتایج: در این مطالعه 5 عامل کلیدی، میزان کاربرد در شناسایی خطرات، قابلیت استفاده در مراحل مختلف ارزیابی ریسک، قابلیت راستی آزمایی، سهولت کاربرد و نیاز آموزشی آن و هزینه، بهعنوان مهمترین معیارهای انتخاب یک تکنیک ارزیابی ریسک مشخصشده و روش FMEA بهعنوان روش برتر ارزیابی ریسک عنوان گردیده است.
نتیجهگیری: روش FMEA با توجه به قابلیتهایی که دارد بهعنوان روش بهینه ارزیابی ریسک پروژههای عمرانی معرفی شده است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
ایمنی و حوادث ناشی از کار دریافت: 1397/5/17 | انتشار: 1399/4/10
* نشانی نویسنده مسئول: یزد، بلوار دانشجو، دانشگاه علم و هنر |