Research code: 7599
Ethics code: 180
mirzaei Y, halvani G H, fallah H, fallahzadeh H. Investigating the effect of participatory ergonomics implementation on job satisfaction in the staff of Shahid Rajaei Faridan Hospital. tkj 2021; 13 (2) :20-28
URL:
http://tkj.ssu.ac.ir/article-1-1118-fa.html
میرزائی یوسف، حلوانی غلامحسین، فلاح حسین، فلاح زاده حسین. بررسی تأثیر پیاده سازی ارگونومی مشارکتی بر میزان رضایت شغلی درکارکنان بیمارستان شهید رجائی فریدن. فصلنامه علمی تخصصی طب کار. 1400; 13 (2) :20-28
URL: http://tkj.ssu.ac.ir/article-1-1118-fa.html
شبکه بهداشت و درمان ، mirzaei_yosef@yahoo.com
چکیده: (1316 مشاهده)
مقدمه: ارگونومی مشارکتی به معنای مشارکت تمام اجزای یک سازمان در توسعه و اجرای دانش ارگونومی، برای بهینه سازی شرایط محیط کار که با حمایت کامل مدیر ارشد سازمان صورت میگیرد، است. از ویژگیهای ارگونومی مشارکتی این است که کارکنان بتوانند دانش ارگونومی را فراگیرند و از آن برای حل مشکلات محیط کار خود استفاده نمایند. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر پیادهسازی ارگونومی مشارکتی بر میزان رضایت شغلی در کارکنان بیمارستان شهید رجایی شهرستان فریدن صورت گرفته است.
روش بررسی: مطالعۀ حاضر به صورت مداخلهای، از نوع قبل و بعد و در بیمارستان شهید رجایی فریدن صورت گرفت. روش جمعآوری اطلاعات از طریق پرسشنامه اسپکتور شغلی صورت گرفت. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزارspss25 و آزمون تی زوجی انجام شده است.
نتایج : نتایج نشان داد که در این مطالعه بیشترین رضایت شغلی مربوط به پاداشها وکمترین آن مربوط به مزایای جانبی است، با توجه به میانگین نمرههای به دست آمده از پرسشنامۀ تکمیل شده قبل و بعد از مداخله که به ترتیب 123 و 135 به دست آمده، مشاهده میشود که درمجموع بین پیادهسازی ارگونومی مشارکتی و رضایت شغلی رابطۀ معناداری وجود دارد (03/0p=).
نتیجهگیری: دراین مطالعه از ارگونومی مشارکتی با هدف بهبود جنبههای ارگونومی استفاده شد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که ارگونومی مشارکتی میتواند موجب افزایش رضایت شغلی در بین کارکنان شود. به طوری که بین پیادهسازی ارگونومی مشارکتی و رضایت شغلی رابطۀ معنیداری وجود داشت.
نوع مطالعه:
كاربردي |
موضوع مقاله:
ارگونومی دریافت: 1399/10/24 | پذیرش: 1400/6/10 | انتشار: 1400/6/10